Sprečavanje prometnih nesreća

Ljudski faktor doprinosi nastanku otprilike 90 posto svih saobraćajnih nesreća. Mi zato pomažemo svojim vozačima da bolje vide. Osiguravamo njihovu udobnost i pomažemo im da održe koncentraciju. Svoje kamione opremamo sistemima i tehnikom koji podižu bezbjednost na viši nivo.

Efikasne kočnice
Naš sistem električne kočnice osigurava nesmetanu interakciju prilikom kočenja, kraće zaustavljanje, kao i bolju stabilnost i prianjanje na cesti.

Podrška za održavanje stabilnosti
Ako se čini da će vaš kamion proklizati ili se prevrnuti, elektronski program stabilnosti suprotstavit će se bočnim silama i ispraviti putanju kretanja.

Sveobuhvatna vidljivost
Velika stakla, snažni brisači vjetrobranskog stakla, redizajnirani retrovizori i još mnogo toga omogućava vam bolju vidljivost i bezbjedniju vožnju.

Inteligentna tehnika
Prilagodljivi tempomat upravlja približavanjem vozilu ispred vas, dok vam funkcija pomoći pri kretanju na uzbrdici pomaže u bezbjednom penjanju.

Sistemi bezbjednosti
Naš sistem protiv krađe omogućava vam da zaključate kamion i daljinski aktivirate alarm, a osim toga upozorava vas na pokušaj provale sirenom od 105 dB (A).

Maksimalne vozne karakteristike
I-Shift je inteligentni sistem prenosa koji preuzima zadatak promjene stepena prenosa pa se vi možete koncentrisati na cestu.

Udobna klima
Napredan elektronski sistem za regulaciju klimatizacije prati i kontroliše sve klimatske faktore i osigurava maksimalnu udobnost i manji broj greški.

Nizak nivo buke
Aerodinamičan dizajn, prigušivači i izolacija samo su neki načini da buku i stres zadržimo na minimumu.

Saznajte više o našim inovacijama u pogledu bezbjednosti

Kampanja koja pokazuje značaj principa Vidjeti i biti viđen

Kampanja koja pokazuje značaj

Da vidite i da vas vide

Saznajte više o tome i preuzmite obrazovni komplet

Smanjenje rizika od povreda

Bez obzira na to koliko dobro sprečavate nezgode, one se ipak događaju. Zato se koncentrišemo na smanjenje opasnosti od povreda. Koncentrišemo se na proizvodnju kamiona koji vozačima, putnicima i drugim učesnicima u saobraćaju pružaju najveću moguću bezbjednost.

Kabina koja apsorbuje energiju
Ako se kamion prevrne ili pretrpi frontalni sudar, naša ojačana kabina prenijet će energiju prema natrag i istovremeno održati vrlo važan prostor za preživljavanje.

Sigurnosni pojas sa tri pričvrsne tačke
Naš udobni sistem vezivanja, koji je izumio Volvo, zadržava vozača na mjestu u trenutku iznenadnog smanjenja brzine ili u slučaju prevrtanja kamiona.

Zračni jastuk vozača
Naš napredni sistem zračnih jastuka sprečava da vozač udari u volan, komandnu ploču i vjetrobransko staklo prilikom ozbiljnog frontalnog sudara.

Sistem prednje zaštite od podlijetanja
Prilikom frontalnog sudara s automobilom, ova zona nabiranja povlači se 200 mm kako bi zaštitila prostor u kabini, kao i vozača i putnike.

Prilagodljivi tempomat s upozorenjem na frontalni sudar
Ovaj inteligentni sistem za podršku vozaču koristi radar za održavanje bezbjedne udaljenosti od vozila ispred kamiona i upozorava vozača na opasnost od sudara.

Zajednička kočnica
Ona automatski usporava prikolicu i izravnava kompoziciju na klizavim dionicama na nizbrdicama, čime se značajno smanjuje opasnost od bočnog proklizavanja.

Istražite naše zaštitne karakteristike

Pronađite najbližeg distributera

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.

Pronađite najbližeg distributera