VT

Šasija koja se ističe

Nijedan kamion nema šasiju kao Volvo FH. Prvi je na svijetu s nezavisnim prednjim ovjesom i Volvo dinamičkim upravljanjem. To ga čini preciznim instrumentom na ravnim dijelovima. U zavojima se ponaša kao automobil. A kada je riječ o kontroli, nema mu premca.

Volvo dinamičko upravljanje također je dostupno na kamiona s dvostrukom prednjom osovinom i značajno smanjuje naprezanje vrata, leđa i ramena. Da biste povećali svoju produktivnost i fleksibilnost, također smo povećali nosivosti dvostruke prednje osovine s 18 na 20 tona. A ako vam je potreban maksimalan razmak od tla, pneumatski ovjes GRAS-G2 sada je dostupan na seriji Volvo FH.

Nabavite više informacija o rukovanju
Lakši nego ranije – šasija za novi Volvo FH

Manje je više

Većina kamiona nabacila je dodatne kilograme da bi zadovoljila standarde Euro VI. Ali ne i Volvo FH. Optimizovali smo nekoliko standardnih specifikacija i učinili ga lakšim. Tako standardni tegljač za duge relacije 4×2 sada može biti više od 100 kg lakši od svog prethodnika s motorom Euro V.

Volvo šasija ima novu funkciju podizanja tandemske osovine

Podizanje tandemske osovine.

Vaš Volvo FH sada je dostupan s potpuno novom opcijom podizanja tandemske osovine, revolucionarnom funkcijom koja omogućuje deaktiviranje i podizanje zadnje osovine dok ne prevozite teret. Kao i kod prateće osovine iza pogonske, to značajno poboljšava radijus zaokretanja i smanjuje potrošnju goriva.

Više o funkciji podizanja tandemske osovine
Pet osovina, dostupno direktno iz fabrike

Pet osovina – direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion s 5 osovina direktno iz fabrike. Kamion ćete dobiti brže. Nema troškova rekonstrukcije. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Saznajte više o našim konfiguracijama 10x4
Funkcije montaže karoserijske opreme čine vaš Volvo FH spremnim za sve primjene

Više opcija. Brža nadogradnja

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama specifikacija, Volvo FH brzo i jednostavno se priprema za svaku primjenu, uključujući izmjenjive karoserije. Novi elektronski modul za proizvođače karoserijske opreme jednostavan je za upotrebu, a uputstva za postavljanje karoserijske opreme omogućavaju pristup svim potrebnim tehničkim nacrtima i dijagramima električnih instalacija putem Interneta.

Pogledajte naša Volvo uputstva za proizvođače karoserijske opreme

Izgled nove šasije

Izgled nove šasije

Šasija tegljača

1. Battery box (BBOX-L)
Pomak od 300 mm prema naprijed u odnosu na prethodni projekt, čime nudi 100 – 120 l veći kapacitet goriva.

2. Battery box (BBOX-EF)
Opcija smještanja pozadi, između okvira šasije.

3. Rezervoar za AdBlue
Može se postaviti na gornju stranu okvira iza kabine, čime se omogućava veća količina goriva (ADTP-BC).

4. Modulator proizvodnje zraka
Smještajem između okvira šasije ostavlja više prostora za opremu koja se na nju postavlja, na primjer rezervoara goriva.

Klasični kamion

Klasična šasija

1. Slobodan prostor u okvirima
Paketi šasije mogu se pomaknuti prema nazad da bi se ostavio prostor za noge krana ili drugu opremu. (FAA10 – otprilike 500 mm; FAA20 – otprilike 600 mm).

2. Niz otvora na okviru za postavljanje karoserijske opreme
Gornji niz otvora predviđen je za proizvođača karoserije. Svi nosači imaju pomak i odstojni element od 8 mm. Ne koriste se zakovice.

3. Priprema za kran
Ploče krana mogu se fabrički montirati na šasiju.

4. Zadnji pneumatski ovjes i kraći zadnji kraj Novi prednji stabilizator može smanjiti stražnji prepust – korisno za građevinsku industriju, a poboljšava i kontakt s asfaltnim slojem i primjene izmjenjive karoserije.

Pronađite najbližeg distributera

Sviđa vam se? Vozite ga

Jedini način da zaista isprobate našu dinamičnu šasiju je tako da sjednete za upravljač. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima ključeve.

Pronađite najbližeg distributera