Mišljenje vozača kamiona o enterijeru kabine

Veličanje vozača kamiona

Svaka komponenta i svaki prostor koji možete zamisliti pažljivo je projektovan kako bi vama bilo udobnije – bez obzira da li ste za upravljačem, odmarate li se ili spavate na ležaju.
Unutrašnji pretinci za odlaganje u kabini Volva FH

Dodatni kubni metar prostora

Uspravni A-stubovi, niži prostor motora i podignut krov pružaju dodatni kubni metar prostora. Imamo i sjajne vijesti za visoke vozače – visina stajanja je fascinantnih 220 centimetara.

Želite li da saznate više? Pogledajte specifikacije kabina

Puno prostora za vašu opremu

Sada imate 300 litara dodatnog prostora za odlaganje. Prostrana prednja strana, prostor iza ležaja, prednji i stražnji pretinci za odlaganje mogu se precizno prilagoditi vašim potrebama. A postoji i puno upotrebljivih pretinaca za manje predmete.

Ležaj u kabini kamiona Volvo FH

Širi, udobniji ležaj

Donji ležaj je 40 milimetara širi u prednjem dijelu, a 55 milimetara u srednjem. Sada možete odabrati ručni ili elektronski ležaj koji se naginje pod uglom od 55 stepeni – savršeno za odmor, čitanje ili gledanje TV-a.

Ugrađen hladnjak u mirovanju I-ParkCool

Ugrađeno hlađenje u mirovanju

Superiorno hlađenje, bez obzira na veličinu unutrašnjeg prostora ili aerodinamike provjetravanja. I-ParkCool je primjenjeni sistem hlađenja u mirovanju koji reguliše temperaturu noću, a štedi gorivo danju.

Saznajte više o funkciji I-ParkCool
Šoljica u kabini Volva FH

Električni ormar za sušenje

Električni ormar za sušenje pristaje na gornji ležaj ili zid kabine, a omogućava brzo sušenje odijela, ručnika ili cipela. Energetski je efikasan i tih, a lako se sprema sklapanjem.

Unutrašnjost kabine kamiona Volvo FH

Pametno i komforno upravljanje

Potpuno prilagodljiv upravljač s funkcijom naginjanja pod uglom od 20 stepeni čini vožnju prijatnijom. Praktično se reguliše nožnom pedalom, a možete ga i skloniti prilikom ulaska u kabinu i izlaska iz nje.

Sjedište vodeće u svojoj klasi

Raspon podešavanja sjedišta u svjetskoj je klasi. Možete ga pomaknuti 24 centimetara naprijed-nazad i 10 centimetara po visini. Novi oblik također omogućuje sjajno bočno podupiranje i pruža bolji oslonac za osobe s dužim nogama.

Komandna tabla kamiona Volvo FH

Automatska regulacija klima-uređaja sa senzorima kvaliteta zraka

Automatska regulacija klima-uređaja s boljim ventilacionim otvorima te brojnim senzorima i filterima čisti zrak prije nego što uđe u vaša pluća. Time se postiže vrhunski kvalitet zraka, poboljšava odmrzavanje i eliminiše propuh.

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

jednostavna navigacija Dynafleet, poboljšana komunikacija i kvalitetna audio zabava. Integrisani sistem za usluge, informacije i zabavu kompanije Volvo Trucks donosi sve te funkcije putem jednog interfejsa – dodirnog ekrana veličine sedam inča. Upravljanje je moguće ručno, glasovnim komandama i pritiskom dugmadi na upravljaču.

Doživite svoju kabinu na nov način.

Jednostavna upotreba

Jednostavna upotreba

Pojednostavite upravljanje uslugama, informacijama i zabavom. Osjetite prednosti: naprednije i bezbjednije iskustvo vožnje, lakšu navigaciju i efikasnije upravljanje voznim parkom.

Ovaj sistem predstavlja kombinaciju jedinice za audio funkcije i zabavu u kabini te funkcija sistema Dynafleet i navigacije.

Integracija usluga, informacija i zabave znači lakše upravljanje. Dodirnite ekran, pritisnite dugme na upravljaču ili upotrijebite glasovnu komandu. Šta god vam najbolje odgovara.

Krovni prozor na modelu Volvo FH

Osigurana dnevna svjetlost

Zatamnjeni krovni prozor doprinosi prozračnoj i laganoj atmosferi u kabini, a istovremeno pruža i mogućnost evakuacije. Opremljen je sjenilom, mrežicom za komarce i opcijom električnog upravljanja.

Prikaz enterijera, pogled od 360˚

U nastavku se nalazi interaktivni prikaz enterijera kabine. Kliknite na okvire s tekstom da biste saznali više. Kliknite na „Cijeli ekran“ za još bolji doživljaj. Opisane karakteristike i funkcije su opće i mogu da budu različite u odnosu na karakteristike i funkcije vašeg kamiona.  

Pronađite najbližeg distributera

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.

Pronađite najbližeg distributera