Neviđena upravljivost

Obnovljene konstrukcije. Redefinisano upravljanje. I karakteristike šasije koje postavljaju nove standarde u kamionskoj industriji. Prilikom projektovanja novog modela Volvo FH nismo samo poboljšali upravljanje. Potpuno smo ga promijenili.

Sposobnost vožnje uz savršenu kontrolu i manje napora čini vas efikasnijima. Kao i bezbjednijima. Dakle, sjedite, vežite se i uživajte u vožnji kamiona koji izgleda potpuno sportski.

Stvarni ispit upravljivosti kamiona stiže kada se u zavoju susretnete s drugim kamionom pri brzini od 80 km/h. U kamionu Volvo FH to nije problem.

Stefan Axelsson

Direktor odjela za upravljanje i vožnju kompanije Volvo Trucks

Nezavisni prednji ovjes i Volvo dinamičko upravljanje zajedno vam pružaju izuzetnu stabilnost, kontrolu i svojstva upravljanja.

Prve karakteristike u svijetu

Dvije tehnologije. Dvije prekretnice u kamionskoj industriji. Nezavisni prednji ovjes i Volvo dinamičko upravljanje pružaju vam stabilnost i kontrolu na svim brzinama i čine manevrisanje tako jednostavnim da to možete raditi jednim prstom. Zajedno one podižu upravljanje teškim kamionom na potpuno nov nivo.

Predstavljamo vam Nezavisni prednji ovjes
Bolji ovjes šasije i amortizeri omogućavaju nesmetanu vožnju

Sve je optimizovano

Kada je riječ o rukovanju, male promjene mogu donijeti velike dobitke. Mi smo modelu Volvo FH dali snažnije i bolje smještene opruge ovjesa. I promijenili ugao amortizera da bismo smanjili utjecaj rupa na šasiju. Sve u svemu, naše optimizacije poboljšavaju prigušivanje vibracija po vertikalnoj osi za 100%. A vi dobijate čvrstu, stabilnu i bezbjedniju vožnju na svim cestama.

Istražite druga poboljšanja šasije
Pronađite najbližeg distributera

Nemojte samo vjerovati na riječ

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks i sami isprobajte upravljivost svjetske klase.

Pronađite najbližeg distributera