Potpuno prilagodljivo upravljanje s naslonom za vrat

Volvo dinamičko upravljanje

Upravljanje. Okretanje. Konstantno prilagođavanje. Kretnje su relativno male, ali ponavljanje ima velik utjecaj na tijelo. Vrat, leđa i ramena preuzimaju najveći teret. Ili su nekada to činili. Uz Volvo dinamičko upravljanje upravljač možete okrenuti jednim prstom i smanjiti zamor tijela za 85%.

Volvo dinamičko upravljanje
I-Shift za izbor stepena prenosa

I-Shift

Jednostavan, pouzdan i izuzetno efikasan, I-Shift je promijenio kamionsku industriju. Nema teško kvačilo, nema polugu koju treba povlačiti, a svaki stepen prenosa savršeno je vremenski određen. Uz to, štedi do 5% goriva.

Prebacite se na I-Sync
I-Shift sa dva kvačila sa strane motora

I-Shift sa dva kvačila

I-Shift sa dva kvačila inspirisan automobilskim trkama odvešće vas na viši nivo. Unaprijed bira sljedeći stepen tokom vožnje u
određenom stepenu. Konstantan protok snage znači da brzinu postižete u trenutku, jednostavno i možete je održati na brdovitom terenu, čime povećavate svoju produktivnost.

Istražite I-Shift sa dva kvačila
Daljinski upravljač Work Remote

Utovar koji odgovara vozaču

Elektronski upravljan pneumatski ovjes omogućuje brže, jednostavnije i bezbjednije rukovanje teretom. Pamti visine različitih utovarnih rampi. Održava stabilnost šasije. Kamion je u savršenom balansu. A ima i daljinski upravljač kojim se može raditi i u rukavicama pa sve možete obaviti iz kabine ili hodajući oko kamiona.

Kabina Globetrotter kamiona Volvo FH, orijentalski stil

Savršeno radno okruženje – za rad i odmor

Nova kabina ima veću visinu. Dodatni kubni metar prostora. I mnogobrojne inovativne tehnologije kao što su funkcija I-Park Cool koja omogućava mir i komfor tokom slobodnog vremena, kao i tokom rada.

Vozačev prostor u kamionu Volvo FH

Dynafleet – maksimalno povećajte svoju produktivnost

Lokacije, tereti i nivoi. Vremena vožnje. Izvještaji o emisijama. Potrošnja goriva. Dynafleet vam pruža podatke o svakom vašem kamionu u stvarnom vremenu te vam pomaže maksimalno povećati produktivnost i donijeti profitabilne odluke.

Pogled izbliza na motor Volvo FH

Nevjerovatna vučna sila

D16 je prvak u teškoj kategoriji prevoza na duge relacije. 750 KS. 3550 Nm okretnog momenta. A 90% je dostupno u trenutku. Motor je najsretniji kad vuče teške terete brdovitim terenom. Ako vam za produktivnost treba snaga, učiniće i vas sretnim.

Pronađite najbližeg distributera

Veća produktivnost

Porazgovarajte s lokalnim distributerom kompanije Volvo Trucks. Pomoćiće vam da najbolje iskoristite svaki kilometar.

Pronađite najbližeg distributera