Tri varijante snage za različite uslove vožnje

Izvana ljepotan. Ispod poklopca zvijer

Volvo FH16 razlikuje se od drugih kamiona serije FH nenadmašnim motorom. Raspoloživ je u tri varijante snage: 550, 650 i 750 KS, s okretnim momentom do 3.500 Nm. A svi motori sada su usklađeni s normom Euro VI.

Saznajte više o našim motorima
Pobrojane dizajnerske karakteristike kamiona Volvo FH16

Prepoznatljiviji dizajn

Svi kamioni u seriji FH imaju jednak stav, linije i aerodinamične obline. Na modelu Volvo FH16 vanjski detalji su naglašeni. I ekskluzivni.

1. Zadnji prozor
Oblik i sjenčanje stražnjih bočnih prozora naglašavaju agilan izgled kabine..

2. Nova crna boja
Novi FH16 je taman. Vrlo taman. Ali ispod te površine krije se zanimljiva nijansa. Mistični fjord – tako zovemo tu boju. Morate je vidjeti.

3. Posvećenost detaljima
Sitni detalji prave vidljivu razliku. Prednja stepenica, prednja maska, kvake na vratima i amblem Volvo ističu se satenskom hromiranom završnom obradom.

4. Velika maska 
Prepoznatljiva tamno srebrna maska ostavlja upečatljiv utisak na svakoj cesti. Retrovizori i štitnik od sunca imaju isti vrhunski izgled.

Enterijer kabine

Redefinisanje udobnosti

Ekskluzivne karakteristike dizajna nalaze se i u unutrašnjosti kabine modela FH16.

Jedinstven dizajn sjedišta
Prepoznatljivo vozačko sjedište ima jedinstven oblik i tkaninu, a pruža kabini zaista vrhunski osjećaj. Navlake mogu biti od kože ili kombinacija kože i tkanine. Dizajn sjedišta i materijali također su jedinstveni za Volvo FH16.

Volan Raven 
Izrađen od crne kože s kontrastnim žutim šavom, volan Raven taman kao gavran u suptilnom je skladu s unutrašnjom oblogom i sjedištima i pruža lagan osjećaj vožnje. Dostupan je samo kod modela Volvo FH16. 

Prva klasa
U unutrašnjosti se nalaze jedinstvene table na vratima, table na zidovima, hromirane ukrasne trake, zavjese, presvlake na ležajevima i dodatna svjetla u vratima. Svi oni zajedno stvaraju luksuznu atmosferu u kabini.

Serija FH

FH16 je najsnažniji kamion u seriji FH. Međutim, stvar nije samo u mišićima. 100-procentni radni učinak. Povećana produktivnost. Nenadmašna efikasnost u pogledu potrošnje goriva.

Istražite karakteristike serije Volvo FH > 

Pronađite najbližeg distributera

Isprobajte

Ako vam se nešto čini interesantnim, upotrijebite tražilicu distributera kako biste saznali gdje možete pogledati kamion. Vaš lokalni distributer sa zadovoljstvom će vam pokazati sve u vezi s kamionom.

Pronađite najbližeg distributera