Enterijer kamiona Volvo FMX u boji Raven

Nije crna. To je boja gavrana

Za interijer modela Volvo FMX posebno smo dizajnirali elegantnu crno-smeđu boju. I nazvali je Gavran. Manje je osjetljiva na mrlje, što je čini savršenom za gradilišta.

Instrumenti: uvijek nadohvat ruke

Informacija jednim pogledom

Komandna tabla pruža vitalne informacije u sredini i ispred vozača, dok su manje česte komande smještene podalje od njega. Fleksibilni prekidači omogućavaju izbor funkcija koje želite da budu najbliže upravljaču.

Komandna tabla

Funkcije dostupne jednim pritiskom dugmeta

Na upravljač smo premjestili nekoliko dugmadi sa komandnih ručica. Logično su grupisane prema funkcijama i vrlo pristupačne.

Puno prostora za odlaganje

Puno prostora za vašu opremu

Prostrana prednja strana, prostor iza ležaja, prednji i stražnji pretinci za odlaganje mogu se precizno prilagoditi vašim potrebama. Električni ormar za sušenje pristaje na gornji ležaj ili zid kabine, a omogućava brzo sušenje odijela, ručnika ili cipela.

Tu je i mnoštvo novih pretinaca koji pomažu u organizaciji stvari poput dokumenata. Ugrađeno odlagalište nalazi se na komandnoj tabli i savršeno je za odlaganje sitnica. Dostupni su prostor za olovke i telefon, kao i USB utičnica. Imate čak i preklopni držač za boce.

Ergonomski oblik upravljača

Superioran upravljač

Novi upravljač jednostavnije se podešava i nudi više mjesta za koljena. Ergonomski dizajn upravljača nudi različite mogućnosti držanja pa će vam cijeli dan biti prijatan. A imate i mogućnost presvlačenja kožom, ako vam je potrebno malo dodatnog luksuza.

Novo sjedište vozača

Sjajno sjedište

Novo sjedište vozača poboljšava oslonac, raspon podešavanja i prostor za noge, a može se podesiti 20 cm naprijed-nazad i 10 cm po visini. Novi jastuk čini ga komfornijim nego ikada, a možete izabrati jednu od četiri različite vrste presvlaka.

Prostran donji krevet

Pametan način spavanja

Nemojte prihvaćati kompromis u smislu spavanja samo zato što noć provodite u kabini. Za donji ležaj širine 70 centimetara s opružnim jezgrima od 16 centimetara postoje tri nivoa tvrdoće. Možete upravljati unutrašnjim svjetlima, budilnikom, grijanjem i hlađenjem u mirovanju, audio sistemom, prozorima i bravama, sve bez ustajanja s ležaja.

Prikaz enterijera, pogled od 360˚

U nastavku se nalazi interaktivni prikaz enterijera kabine. Kliknite na okvire s tekstom da biste saznali više. Kliknite na „Cijeli ekran“ za još bolji doživljaj. Opisane karakteristike i funkcije su opće i mogu da budu različite u odnosu na karakteristike i funkcije vašeg kamiona.

VT

Popnite se, zaljubite se

Za obilazak kabine modela Volvo FMX obratite se lokalnom distributeru kompanije Volvo Trucks. On će vam rado sve pokazati.

Pronađite najbližeg distributera