Kamioni i usluge

Naš je cilj stvoriti kamione i usluge sa manjim uticajem na okoliš. Na tim područjima – od poboljšanja efikasne potrošnje goriva pa sve do istraživanja alternativnih goriva – zaista napredujemo.

Energetska efikasnost
Od 1970. godine potrošnja goriva je smanjena za 40%. Međutim, znamo da možemo i bolje. Zato se trudimo poboljšati efikasnost.

Upravljanje potrošnjom goriva
Naši kamioni su ekonomični. A naši sistemi pametnog upravljanja gorivom i osposobljavanja vozača pomažu vam da ih najbolje iskoristite.

Alternativna goriva
Bili smo prvi proizvođač kamiona koji je kompletno testirao gorivo bio-DME i predstavio dizelski motor koji radi na metan.

Emisije iz kamiona
Naš motor Euro 6 prepolovio je emisije čvrstih čestica i smanjio emisiju azotnih oksida za skoro 80%. Naši kamioni na ukapljeni plin također su značajno smanjili emisiju.

Materijali i recikliranje
Otprilike trećina materijala koji se koriste u novom kamionu Volvo dobija se od recikliranog materijala. S druge strane, do 90% materijala može se reciklirati na kraju životnog vijeka kamiona.

Saznajte više o našim održivim kamionima i uslugama

Naši održivi radni postupci

Naše aktivnosti

Na putu smo da učinimo svoj proizvodni proces potpuno održivim. Naša proizvodna postrojenja u Ghentu u Belgiji i Tuveu u Švedskoj bile su prve klimatski neutralne fabrike vozila u svijetu. Naš pogon za bojenje u mjestu Umeå u Švedskoj ima najniže emisije razređivača u svojoj branši. A sve više distributera također postaje CO2-neutralno. Međutim, mi ne stajemo na tome. Taj se posao brzo širi i trudimo se globalno pokriti što više načina proizvodnje, fabrika, transporta i distributera.

Saznajte više o održivom radu
Pronađite najbližeg distributera

Smanjite svoj utjecaj

Brizi o okolišu potrebno je posvetiti veliku pažnju kada imate kamion ili vozni park. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks tu je da bi vam pomogao.

Pronađite najbližeg distributera