Spašava živote već više od 50 godina

Oko polovine nesreća koje završavaju smrću u kojima su učestvovali kamioni moglo bi se izbjeći korištenjem sigurnosnog pojasa. Važno je da svaka nova generacija vozača razumije koliko je važan taj izum. Jer spašavanje života za nas znači više od svega drugoga.

Volvo Trucks vodeći po pitanju bezbjednosti

U noćnom načinu vožnje vozači imaju mogućnost isključivanja svih nepotrebnih pozadinskih svjetala na komandnoj tabli jednim pritiskom dugmeta. Rezultat su manji odbljesak u vidnom polju vozača i manje odraza na vjetrobranskom staklu i retrovizorima. To najbolje odgovara vozačima na dugim relacijama koji voze noću, kao i prilikom kretanja unazad i manevrisanja u teškim vremenskim uslovima ili složenim okruženjima, na primjer kod prikopčavanja ili otkopčavanja prikolice.

SPREČAVANJE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

Naše inicijative u području aktivne bezbjednosti namijenjene su izbjegavanju grešaka koje izazivaju oko 90 % svih saobraćajnih nesreća. Mi zato pomažemo svojim vozačima da bolje vide. Obezbjeđujemo njihovu udobnost i koncentraciju. Svoje kamione opremamo sistemima i tehnološkim rješenjima koji podižu bezbjednost na viši nivo.

Smanjenje povreda

Nesreće se, nažalost, dešavaju – zato su naše inicijative u području pasivne bezbjednosti usmjerene na opasnost od ozljeda kada do njih dođe. Zato se fokusiramo na proizvodnju kamiona koji vozačima, putnicima i drugim učesnicima u saobraćaju pružaju najveću moguću bezbjednost.

Kampanja koja pokazuje značaj principa Vidjeti i biti viđen

Kampanja koja pokazuje značaj

Da vidite i da vas vide

Saznajte više o tome i preuzmite obrazovni komplet
Pronađite najbližeg distributera

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.

Pronađite najbližeg distributera