Jednostavna aktivnost koja pokazuje biciklistima kako
se treba ponašati pri susretu sa kamionom.

Većinu nesreća uzrokuje ljudski faktor

Razlika koja spašava živote

Bezbjednost je prioritet kompanije Volvo Trucks još od njenog osnivanja. Istraživanjem i analizom postalo je jasno da je većina saobraćajnih nesreća posljedica ljudskog faktora. Zato smo, uz razvoj mnogih inovativnih funkcija bezbjednosti za svoje proizvode, željeli uraditi još više.

Naš cilj je podići svijest o vidljivosti u saobraćaju.

Da vidite i da vas vide

Naš je cilj podići svijest ljudi o njihovoj vidljivosti u saobraćaju. U kampanji se ističu situacije u kojima učestvuju biciklisti i drugi korisnici cesta, a prikazuju kako se treba ponašati u susretu sa kamionom.

Obrazovni komplet je besplatan i dostupan svima. Na primjer, nastavnici mogu upotrijebiti vježbe na svojim učenicima, a voditelji ih mogu primijeniti kao poslovnu aktivnost.

Na raspolaganju je vodič za provođenje vježbe na otvorenom

Obrazovni komplet

Komplet „Vidjeti i biti viđen“ koji služi kao inspiracija sastoji se od Vodiča za instruktore, PowerPoint prezentacije i vodiča za bezbjedno provođenje vježbi na otvorenom u kojima učestvuje i kamion.

Nakon završetka aktivnosti često je dobro podijeliti materijale kao što su refleksivni prsluci radi dodatne promocije bezbjednosti u saobraćaju.

Preuzmite obrazovni komplet

Obrazovni komplet(ZIP, 870 MB)