Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Dobro došli u Volvo Trucks Driver Challenge 2018 – naše najzahtjevnije takmičenje u pogledu vještine. Suština je u vozaču. A vozači igraju važnu ulogu kada je riječ o bezbjednosti, ekonomičnoj potrošnji goriva i produktivnosti. Da, kada je riječ o ukupnom uspjehu, razlika je u vozaču. 

Pridružite se izazovu!

Da li ste spremni za priliku koja se pruža jednom u životu? Da li želite priliku da predstavljate svoju zemlju i borite se za naslov svjetskog prvaka u takmičenju Volvo Trucks Driver Challenge 2018? Ostvarite to. Više informacija zatražite od najbližeg distributera.

 

Driver Challenge – žena vozač

Takmičenje bez premca

U takmičenju Volvo Trucks Driver Challenge ističu se vozači koji bezbjednost, ekonomičnu i produktivnu vožnju pretvaraju u umjetnost. Ove godine očekujemo da će učestvovati više od 12.000 vozača sa 44 tržišta širom svijeta. Svake dvije godine okupljaju se najbolji svjetski vozači kamiona, pažljivo izabrani putem lokalnih takmičenja ili nominacija. Pobjednik sa svakog tržišta kvalifikuje se za takmičenje u uzbudljivom svjetskom finalu u Švedskoj. 

Dobro došli u Volvo Trucks Challenge 2018. Ko će biti sljedeći svjetski prvak?

Driver Challenge – vozač maše djeci, bezbjednost

Bezbjednost

Da li ste znali da otprilike 35% teških povreda ili smrti u nesrećama u kojima učestvuju teški kamioni čine ranjivi učesnici u saobraćaju kao što su djeca i biciklisti? Vozač tu igra važnu ulogu. Na kocki su životi. Za kompaniju Volvo Trucks bezbjednost je uvijek bila prioritet. Dobar primjer je naš program za razvoj vozača, koji obuhvaća obučavanje u bezbjednijoj vožnji. Na kraju krajeva, vjerovatnije je da će vješt i pažljiv vozač potpuno izbjeći nesreću.

Pročitajte više o bezbjednosti
Driver Challenge – paraglajder, ekonomična potrošnja goriva

Ekonomična potrošnja goriva

Da li ste znali da vozač može da utječe na potrošnju goriva do 30%? Vožnja je velika odgovornost. Ne samo u pogledu poboljšanja konačnih rezultata, nego i u smanjenju emisije. A za poboljšanja uvijek ima prostora. Kompanija Volvo Trucks posvećena je pružanju podrške vozaču na sve moguće načine. I-Shift i usluge kao što su Dynafleet i naš program razvoja vozača omogućavaju vozačima da svoje vještine podignu na nov nivo.

Pročitajte više o ekonomičnoj potrošnji goriva
Driver Challenge – kamion na nagibu, produktivnost

Produktivnost

Čak i malo povećanje produktivnosti ima velik utjecaj na konačne rezultate. A vozač tu igra važnu ulogu. Istraživanja pokazuju da je vjerovatnije da će osposobljen vozač svaki zadatak obaviti bezbjedno i efikasnije, a bolje će i brinuti o kamionu. Da bismo pružili podršku vozačima, razvili smo tehničke inovacije kao što su Volvo dinamičko upravljanje i program razvoja vozača.

Pročitajte više o produktivnosti
Driver Challenge – trka kamiona

Svjetsko finale

Svjetsko finale takmičenja Volvo Trucks Driver Challenge održat će se u Göteborgu u Švedskoj, domu kompanije Volvo Trucks, 13–14. septembra 2018. Tu će se najbolji vozači iz svih krajeva svijeta sastati i prikazati svjetske vještine – u natjecanju za naslov svjetskog prvaka. Ovaj uzbudljiv događaj, u čijem su središtu vještine, preciznost i zabava, održat će se u centru Volvo Trucks Experience Center. Učesnici se mogu radovati mnoštvu inspirativnih aktivnosti, seminara i, naravno, vrhuncu takmičenja, službenoj ceremoniji podjele nagrada na kojoj će biti proglašeni pobjednici takmičenja Volvo Trucks Driver Challenge 2018 i velikoj zabavi koja će se održati nakon toga.