Kamioni

Kamioni Climate Wise Edition

Klimatska pitanja se nalaze na vrhu liste plana zaštite okoliša, a širom svijeta odjekuju pozivi da se odmah djeluje. Volvo Trucks prepoznaje osjećaj hitnosti. Ne možemo čekati buduća rješenja, već moramo reagovati već danas. Tu na scenu stupaju naši kamioni Climate Wise Edition.

Svako poboljšanje je važno

Kamioni Climate Wise Edition su prijevozna rješenja za regionalna i duga putovanja sa teškim teretom koja su održivija tokom cijelog životnog ciklusa. Preduzeli smo mjere da bismo učinili svoje fabrike klimatski neutralnim. Preostala emisija CO2, koja nastaje u proizvodnom lancu, klimatski se kompenzira. Kompenzacija potvrđena je Zlatnim standardom i uključena u svaki kamion Climate Wise Edition.

Pogledajte karakteristike kamiona Climate Wise Edition u interaktivnoj brošuri proizvoda

Modeli kamiona Climate Wise Edition

Kamioni Climate Wise Edition dostupni su kao Volvo FH s ekonomičnom potrošnjom goriva s funkcijom I-Save, Volvo FH LNG na plinski pogon i Volvo FM LNG na plinski pogon. Dizajnirani su tako da vam nude ekonomičnu potrošnju goriva s visokim performansama i nižim emisijama CO2. Ako je vaš cilj smanjiti uticaj emisija CO2 na okoliš za poboljšanje održivosti - kamioni Climate Wise Edition mogli bi biti pravi izbor.

Lokalni projekt za smanjenje emisija

Kamioni Climate Wise Edition su klimatski kompenzirani u saradnji s našim partnerom South Pole, vodećim proizvođačem projekata globalnog smanjenja emisija za dobrovoljno kompenzaciju. Pored direktne klimatske koristi, projekt također doprinosi održivom ekološkom i društvenom razvoju u selima i regijama u kojima postoje.

Više o projektu podrške kompanije Volvo Trucks

Ostanite u toku

Da li vas zanimaju kamioni, transport i tehnologija? Pretplatite se na Centar znanja kompanije Volvo Trucks kako biste od naših stručnjaka saznali više o temama važnim za vaše poslovanje.

Slične vijesti

Kakve su vaše potrebe transporta?

Istražite naša rješenja koja ih zadovoljavaju.

Smanjenje vašeg uticaja na okoliš nikada nije imalo tako dobar osjećaj

Veći obrtni moment i manje potrošenog goriva uz I-Save

Želite kamion Climate Wise?

Razgovarajte s nama da pronađete pravo rešenje.