Kamioni

Tiha snaga. Spreman za rock.

Poput profesionalnog bubnjara, Volvo FH Electric posjeduje snagu, izdržljivost i preciznost. A s potpuno nečujnom kabinom i nultom emisijom izduvnih plinova, predstavlja vožnju budućnosti. Naši električni kamioni za teške uslove rada prešli su 345 kilometara s jednim punjenjem pri 40 tone ukupne težina. Ako se dopunjava tokom pauza, može preći i do 500 kilometara u dnevnoj smjeni.

Pogledajte naše električne kamione koje testira legendarni rock bubnjar Mikkey Dee (Scorpions, Motorhead) u tri filma ispod.

Pedalom do metala. Volvo FH Electric Power.

Volvo FH Electric kamion za heavy metal turneje na probnoj stazi. Zar nije rokerski? Tatu Ljokkoi iz kompanije Volvo Trucks, pridružuje se Mikkeyju Deeju u kabini kako bi iskusio glavne prednosti korištenja električne energije: tiha vožnja bez vibracija, glatka i ogromna snaga do 490 kW/666 KS od prve sekunde.

Čarobni dodir. Preciznost kamiona Volvo FMX Electric.

Električni pogon čini manevriranje na uskim i izazovnim mjestima lakim i kontroliranim. Mikkey Dee je poznat po svojoj intenzivnoj tehnici bubnjanja s duplom pedalom. Posjeduje li vještinu da precizno vozi kamion Volvo FMX Electric od 32 tone niz strmu padinu? 

Vještine na novom nivou. Električna fleksibilnost kamiona Volvo FMX.

Električni kamioni kompanije Volvo jednako su fleksibilni kao i njihovi dizel ekvivalenti i mogu se izraditi za gotovo svaki zadatak. A odsustvo buke i emisija čini ih savršenim za noćne zadatke – poput možda najvećeg bubnjarskog sola u historiji heavy metala.

Obratite se svom stručnjaku za prodaju električnih vozila

Volvo FH Electric

Česta pitanja o elektromobilnosti