Kamioni

Osvijetlite put

PRILAGODIVO DUGO SVJETLO KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

Vode li vas vaše rute prometnim cestama za vrijeme noćnih sati? Pogledajte detaljnije prilagodivo dugo svjetlo. Ono vam omogućava da koristite dugo svjetlo u situacijama za koje bi inače bilo neprikladno. Očekujte da vaš svijet postane mnogo svjetliji, pri čemu nećete ometate vozače drugih vozila. Projektovano je tako da poboljša vašu sigurnost, kao i sigurnost drugih.

Prilagodivo dugo svjetlo je projektovano tako da uočava vozila ispred vašeg kamiona. Kada sistem detektuje druga vozila ispred vas, on automatski smanjuje količinu svjetlosti usmjerenu prema njima.

To znači da možete voziti u mračnim uslovima sa uključenim dugim svjetlom, a prilagodivo dugo svjetlo će optimizovati snop tako da možete odlično vidjeti. Pri čemu ćete i dalje brinuti za svoje kolege učesnike u prometu.

Sistem koristi i radar i kameru za otkrivanje i lociranje drugih vozila. Svaka jedinica prednjih svjetala ima četiri reflektora i 12 LED jedinica. Prilagodivo dugo svjetlo tada može pojedinačno uključiti i isključiti sve LED jedinice u oba prednja svjetla zbog optimizacije količine svjetlosti.

Dok vozite, moći ćete vidjeti kako se svjetlosni snop prilagođava, što će učiniti da budete sigurni da je vaša vidljivost optimizovana.

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

Želite li saznati više?

Dozvolite nam da vam pokažemo razliku.