Kamioni

Sačuvajte energiju

SISTEM SA DVOSTRUKIM AKUMULATOROM KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

Kabina kamiona nije samo vaše radno mjesto, već i vaš dom. Zbog toga se oslanjate na funkcije i opremu u kabini kojima je potrebno napajanje, čak i kada je motor ugašen. Za ovu namjenu, možete dobiti sistem akumulatora koji omogućava visok nivo udobnosti u vozilu, a da pri tome ne ugrozite mogućnost pokretanja vozila narednog jutra.

Dva akumulatora.
Odvojena strujna kola.

Tajna koja omogućava napajanje su dva odvojena kompleta akumulatora zasebnim krugovima. Jedno je namijenjeno za pokretanje motora, a drugo služi za funkcije koje se koriste tokom boravka u kabini. Koristite klima-uređaj u kabini, multimedijski sistem i punite uređaje bez brige o trošenju akumulatora koji napajaju vozila.

Dugotrajniji

Sistem sa dvostrukim akumulatorima koristi tehnologiju akumulatora sa gelom za potrebe boravka u kabini, a napredni mokri akumulatori se koriste za pokretanje vozila. Baterije sa gelom se neće oštetiti ako se potpuno isprazne i imaju duži vijek trajanja od tradicionalnih mokrih baterija. Osim toga, postoji i verzija sa jednim kompletom akumulatora sa gelom. Akumulatori sa gelom mogu trajati 10–15 puta duže od mokrih baterija.

Samostalan nadzor

Sistem vodi računa o nivoima punjenja kako bi se spriječio potpuni gubitak napajanja. Prvo će se postepeno isključiti svi pomoćni uređaji, a vi ćete dobiti upozorenje.

Izaberite nivo snage

Tip

Snaga

Jedan EFB sistem akumulatora

170 Ah

Jedan AGM sistem akumulatora

210 Ah

Sistem sa dvostrukim akumulatorom

EFB 75 Ah za pokretanje + gel 210 Ah za boravak u kabini

Dostupno za ove kamione

Imate li napajanje?

Osigurajmo udobnost boravka u kabini za vas i startnost za vozilo.