Kamioni

Odmaknite se od tla

PODIZANJE TANDEMSKE OSOVINE, KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

Manje goriva, bolja vuča i manji radijus zaokretanja. Podizanjem tandemske osovine možete deaktivirati i podići jednu od pogonskih osovina, što vam pruža vučnu moć i kapacitet nosivosti pogona s tandemskom osovinom uz vozne karakteristike i efikasnost jedne pogonske osovine.

Pogodan za svaki posao

Tandemska osovina je idealno rješenje ako vozite teški teret u jednom pravcu, a idete prazni u drugom. Kad je kamion prazan, jednostavno pritisnite dugme na komandnoj ploči da biste deaktivirali i podigli pogonsku osovinu. Čim utovarite kamion, pogonska osovina automatski će se spustiti i ponovo aktivirati kako bi se obezbijedili maksimalno prianjanje i vozne karakteristike. Sve zajedno traje samo oko 15 sekundi, pa nećete uzalud potrošiti dragocjeno vrijeme.

Uštedite do 4% goriva

Pogonske osovine stvaraju više trenja i otpora kotrljanja - što znači i veću potrošnju goriva. Ako deaktivirate i podignete osovinu kada vam nije potrebna, možete smanjiti potrošnju goriva do 4% prilikom povratka nakon istovara sa podignutom osovinom. Šta dobijate kao konačan rezultat?

Uži radijus zaokretanja, unapređena produktivnost.

Kada je osovina podignuta, kamion se ponaša kao 4×2 ili 6×2 te omogućava uži radijus zaokretanja uz osjetno poboljšanje upravljivosti. Na primjer, 6×4 sa međuosovinskim razmakom od 4,6 metra, može smanjiti radijus zaokretanja za više od metra što može činiti veliku razliku u tijesnim prolazima.

Bolja vuča

Treba vam bolje prianjanje? Ako to dopuštaju ograničenja opterećenja osovine, jednostavno pritisnite dugme na komadnoj ploči kako biste prebacili teret na jednu pogonsku osovinu. 

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

Podignite svoju zaradu

Obratite se svom prodavcu kako biste pronašli profitabilno rješenje koje koristi podizanje tandemske osovine.