Kamioni

Volvo FE. Kompaktan, ali svestran

Volvo FE može se prilagoditi skoro svakom poslu. Gradske dostave, odvoz smeća, građevinski radovi ili javni i komunalni prijevoz. Nudi veliku korisnu nosivost i mogućnost rada na struju, rada na plin ili oslanjanja na dizel tehnologiju. Kamion i personalizovane usluge osmišljeni su kako bi poboljšali vaše poslovanje. Poboljšava radni učinak, efikasnost i profitabilnost. Ovaj kamion je spreman za rad.

Maksimalni povrati

Izvucite maksimum iz svoje energije i goriva

Snaga prilagođena vašim poslovima

Sve o pogonskim sklopovima modela Volvo FE

Uobičajene aktivnosti

Rad oko kamiona

Kratke činjenice o ponudi kamiona Volvo FE

Snage motora: 250–350 KS
Četiri veličine kabine
Električni, CNG, dizel
Tegljač ili klasični kamion
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno vašim poslovima

Šasija napravljena za posao

Veliki izbor usluga

Neka vaše poslovanje bude još bolje

Pogledajte karakteristike koje ima Volvo FE u interaktivnoj brošuri proizvoda

Savršen spoj za ove segmente za transport

Opcije kabine kamiona Volvo FE

Volvo FE ističe

Opcije napajanja

Odaberite između električnih, plinskih ili dizel pogonskih sklopova. Svoj Volvo FE možete prilagoditi svojim poslovima i ugovorima – čak i za najstrože propise.

Opcije napajanja

Kabina s niskim ulazom

Uđite i izađite iz kabine zaista lako kroz preklopna vrata i imajte najbolju vidljivost koji ste ikada imali.

Kabina s niskim ulazom

Korisna nosivost

Šasija kamiona Volvo FE je lagana i jaka i može se optimizirati za zaista veliku korisnu nosivost u konfiguraciji kipera 6×2.

Korisna nosivost

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

Učinite ga svojim. Pogledajte našu dodatnu opremu za kamione

Preuzmite brošuru za Volvo FE

Česta pitanja za Volvo FE

Ako radite u urbanim sredinama i potrebna vam je agilnost, a i dalje vam je potrebna velika korisna nosivost – pogledajte Volvo FE. Lako se vozi i može podnijeti impresivnu nosivost. Savršen je za dostavu, sakupljanje otpada i prijevoz građevinskog materijala.

Postoji mnogo izbora. Osim dizela, Volvo FE koristi alternativna goriva kao što su biodizel i HVO. Tu je i Volvo FE CNG na plinski pogon koji radi na bioplin i smanjuje emisije CO2. Konačno, tu je potpuno električni Volvo FE Electric s nultom emisijom iz ispušne cijevi, tihim radom i dometom do 300 km kod uobičajenih aktivnosti.

Zavisi kako prilagodite šasiju i kakvu vrstu teretne platforme imate. Najrobusniji Volvo FE s osovinskim sklopom s tandemskim pogonom nudi bruto težinu vozila od 32 tone. U kombinaciji s laganom šasijom i kabinom, ovo je odlična kombinacija za kompaktni kamion s velikom nosivošću

Da, možete. Dostupa je kao dvoosovinski tegljač pogodan za vuču prikolica kada je mala težina prioritet u odnosu na veliku nosivost, veće prosječne brzine i smještaj tokom noći.

Volvo FE kabina s niskim ulazom je odličan izbor kada vozači često ulaze i izlaze iz kabine – kao kod prikupljanja i transporta otpada. Visina ulaza je čak 440 mm i dostupne su dvije verzije. Jedan s funkcijom prolaza i do četiri sjedišta, a drugi sa dva sjedišta i tunelom za motor.

Uz Volvo FE Electric, lako je kada imate Volvo Trucks kao partnera. Ako želite preći na električni pogon, možemo vam ponuditi kompletan paket sa svim uslugama i podrškom koja vam je potrebna za prelazak na mobilnost.

Asortiman dizel motora dostiže 350 KS i 1400 Nm što je sasvim dovoljno. A ako pređete na električni pogon, odmah ćete dobiti 300 KS i maksimalni obrtni moment.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.