Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Izvucite maksimum iz goriva koje trošite uz pomoć modela Volvo FH.

Maksimalni povrati

EFIKASNA POTROŠNJA GORIVA MODELA VOLVO FH

Kod efikasne potrošnje goriva riječ je o kontroli troškova goriva i utjecaja na okoliš. Međutim, prije svega je riječ o tome da iz svake kapi izvučete maksimum. Ne ugrožavajte svoju produktivnost. Uz Volvo FH možete birati iz široke palete kako biste iskrojili idealno rješenje za sebe. Naši pogonski sklopovi su projektovani za uštedu goriva, pružajući vam istovremeno visoke performanse. Pored toga, za vaš Volvo FH dostupno je još rješenja koja su projektovana kako bi se dodatno smanjili računi za gorivo. 

Motori koji vam samo pružaju

Svi naši motori sa pogonom na dizel i gas precizno su projektovani za uštedu goriva, bez narušavanja performansi. Oni nude izvrsne vozne karakteristike i omogućavaju vam da ostanete u najvišoj brzini čak i na uzbrdicama, kako biste održali brzinu i uštedili gorivo.

Prilagodite Volvo FH za svoje potrebe, a on će vam pokazati kako se štedi gorivo.

I-See – pratite kako se smanjuju vaši računi za gorivo

I-See je tempomat koji poznaje vaše rute i to znanje koristi za uštedu goriva. On upotrebljava topografske informacije za upravljanje brzinom i promjenama stepena prenosa na najefikasniji način. 

Saznajte više o softveru I-See 

Odgovarajući odnos za vaše zadatke

Zadnja osovina posljednja je karika u lancu efikasnosti. Odgovarajući omjer zadnje osovine za duga putovanja sa teškim teretom savršeno je usklađen s motorom i prenosom. Rezultat? Manji broj obrtaja. Udobnija vožnja. I efikasniju potrošnju goriva.

Stabilna brzina uz funkciju I-Cruise

Inteligentna regulacija brzine. I-Cruise prilagođava vašu brzinu tako da smanji potrošnju goriva. To vam ne pomaže samo u produktivnosti održavanjem visoke prosječne brzine. Također doprinosi bezbjednijoj i prijatnijoj vožnji.

Lagano kotrljanje

Upotreba pravih guma s odgovarajućim pritiskom, te pravilna geometrija točkova i osovina mogu značajno smanjiti troškove goriva. Naša istraživanja širom Evrope pokazala su da dva od tri kamiona imaju nepravilnu geometriju osovina i točkova. Dakle, uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Istražite Dynafleet

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, odnosno dokazanim sistematskim pristupom, stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede, koje su najefikasnije u kombinaciji s izvještajima sistema Dynafleet.

Volvo osposobljavanje vozača 

ISKORISTITE SVAKU KAP SVOG GORIVA

Vaš prodavac vam može pomoći da izvučete najbolje iz svake kapi.