Kamioni

Povezite svoj profit sa sobom

POGONSKI SKLOP MODELA VOLVO FH

Prava snaga i kontrola nad stvarima koje morate premjestiti, i za mjesta na koja morate stići. Mogućnost prilagođavanja pogonskog sklopa na kamionu Volvo FH, u skladu sa zadacima, nikada nije bila preciznija. Nikada vam neće nedostajati snaga, a sigurni smo da ćete gorivo i energiju koristiti na najefikasniji način. Dobijte daleko više nego što ste uložili. To se zove isplativost.

Motori

Žila kucavica pogonskih sklopova kamiona Volvo FH je naš motor iz opsega D13 step E, koji je dostupan s 420 KS, 460 KS, 500 KS ili 540 KS. Nudimo i verzije od 420 KS, 460 KS i 500 KS s tehnologijom Turbo Compound, koja pruža još veći obrtni moment za poboljšanu ekonomičnost goriva. Zatim, tu su motori na plin do 500 KS. Na kraju, ali ne i najmanje važno, imamo Volvo FH Electric s 450 kW ili 666 KS čiste električne snage. Koji najbolje odgovara vama i vašem poslovanju?

Vozne karakteristike

Bez obzira koji pogonski sklop odaberete za svoj Volvo FH, imat ćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta pri bilo kojoj brzini. Rezultat je odlična vozna sposobnost, visoko efikasna ušteda goriva, energetska efikasnost i mali otisak.

I-Shift

I-Shift je čitav niz automatizovanih mjenjača koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i udobnijom. Nema teške pedale za kvačilo ni mjenjača sa kojim se treba boriti. Svaka promjena brzine je savršeno vremenski određena, potpuno automatski. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Postoje funkcije dostupne za I-Shift, kao što je Promjena smjera, koje omogućavaju vožnju jednom pedalom prilikom prebacivanja između vožnje unaprijed i unazad. Za svoj Volvo FH, možete dobiti i I-Shift sa brzinama puzanja ili I-Shift sa dva kvačila.

Više o mjenjaču I-Shift 

VIŠE KARAKTERISTIKA?

Prodavac vas može uputiti na karakteristike koje odgovaraju vašim potrebama.