Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Pogledajte izbliza mogućnosti koje nudi pogonski sklop modela Volvo FH.

Povezite svoj profit sa sobom

POGONSKI SKLOP MODELA VOLVO FH

Prava snaga i kontrola nad stvarima koje morate premjestiti, i za mjesta na koja morate stići. Mogućnost prilagođavanja pogonskog sklopa na kamionu Volvo FH, u skladu sa zadacima, nikada nije bila preciznija. Nikada vam neće nedostajati snaga, a sigurni smo da ćete gorivo koristiti na najefikasniji način. Dobiti daleko više nego što ste uložili. To se zove isplativost. 

Otkrijte ponudu motora za model Volvo FH.

Motori

Srce koje kuca u pogonskim sklopovima Volvo FH kamiona je naš motor iz opsega D13 step D, koji je dostupan sa 420 KS, 460 KS, 500 KS ili 540 KS. U ponudi su i verzije od 460 KS i 500 KS sa Turbo Compound tehnologijom, koja pruža još više obrtnog momenta za bolju uštedu goriva. Postoje i motori sa pogonom na plin sa 420 ili 460 KS. Koji najbolje odgovara vama i vašem poslovanju?

Vozne karakteristike

Bez obzira koji motor odaberete za svoj Volvo FH, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta pri širokom rasponu brzina motora. Rezultat su izvrsne vozne karakteristike i mala potrošnja goriva.

I-Shift

I-Shift je čitav niz automatizovanih mjenjača koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i udobnijom. Nema teške pedale za kvačilo ni mjenjača sa kojim se treba boriti. Svaka promjena brzine je savršeno vremenski određena, potpuno automatski. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Za svoj Volvo FH, možete dobiti i I-Shift sa brzinama puzanja ili I-Shift sa dva kvačila.

Više o mjenjaču I-Shift 

VIŠE KARAKTERISTIKA?

Prodavac vas može uputiti na karakteristike koje odgovaraju vašim potrebama.