Kamioni

Volvo FH na plinski pogon. Dugi put prema nuli

Ako tražite transportno rješenje za rad na dugim relacijama koji je 100% klimatski neutralan, Volvo FH na plinski pogon je pravi izbor. Ovaj kamion kombinira istu snagu i vozne karakteristike kao Volvo FH, ali se emisija CO2 može smanjiti do 100% kada se koristi bioplin.

Do 60 tona

Maksimalno 500 KS.

Domet do 1000 km

Visoke performanse za vaše potrebe

Plinski pogonski sklop pruža iste performanse i nivoe obrtnog momenta kao i naši dizel motori, ali s nižim emisijama. Odaberite između 420, 460 ili 500 KS snage s do 2500 Nm obrtnog momenta. Volvo FH na plinski pogon je savršen spoj za transporte na duge relacije do 60 tona ukupne težine.

* Ovo pokriva emisije iz vozila tokom duge vožnje, tzv., „od rezervoara do točkova”, u poređenju s kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Prikladno za vaš radni domet

Odaberite između tri različite veličine rezervoara kako biste optimizirali svoj Volvo FH na plinski pogon svojim potrebama. Dobit ćete domet do 1000 km što čini kamion pogodnim za transporte na duge relacije u rastućoj mreži bio-LNG i LNG punionica.

Energetski efikasna tehnologija

Volvo FH motori na plinski pogon bazirani su na tehnologiji dizel motora što je jedinstveno u svijetu teških kamiona. Tehnologija dizel motora nudi znatno veću efikasnost od drugih plinskih alternativa. To znači veću snagu, veći obrtni moment i manju potrošnju goriva. Suština je da ćete dobiti više od svog goriva.

Upotreba vozila na plinski pogon ne samo da bi značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.

Budite informirani o kamionu Volvo FH na plinski pogon

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informirati o novostima u vezi s kamionima na plinski pogon u vašoj državi.