Kamioni

Prilagođeno za vašu produktivnost

Šasija za Volvo FH16

Želite kamion sa šasijom koja je napravljena da izvrši zadatke koje ćete staviti pred nju. Vašu šasiju prilagođavamo tako da podržava uspjeh vašeg poslovanja, koristeći komponente i sisteme koji će garantovano da rade pouzdano u dugom periodu. Ovo je radni mehanizam kome možete vjerovati.

Vaš Volvo FH16 je precizan alat na cesti. Možete dobiti kamion sa potpuno vazdušnim vješanjem, kako za zahtjevna duga putovanja sa teškim teretom, tako i za građevinske radove. Uz Volvo dinamičko upravljanje, teško je uskladiti upravljivost i osjećaj.

Za vas možemo napraviti Volvo FH16 koji je spreman da povuče ekstremno teške terete u zahtjevnim uslovima ili koji će izdržati duga putovanja zahtjevnim tempom. A oba modela polaze od istog koncepta šasije. Volvo FH16 se može prilagoditi za gotovo sve poslove koji zahtijevaju puno snage i upravljivosti.

Podizanje tandemske osovine

Koristite podizanje osovine ali samo kada vam je potrebno. Podizanje tandemske osovine vam omogućava da odvojite i podignete zadnju osovinu pogona nakon istovara. Kao i kod prateće osovine, ovo značajno poboljšava radijus zaokretanja, smanjuje trošenje guma i potrošnju goriva. 

Više o funkciji podizanja tandemske osovine

Pet osovina, direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion sa pet osovina, koji ćemo isporučiti direktno iz fabrike. Brže ćete dobiti svoj kamion i smanjiti troškove prilagođavanja. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Opcije za brzu izradu

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama specifikacija, Volvo FH16 se brzo i jednostavno priprema za svaki tip nadgradnje karoserije. Elektronski modul za proizvođače karoserijske opreme je jednostavan za upotrebu, dok Volvova uputstva za proizvođače karoserijske opreme omogućavaju pristup svim potrebnim tehničkim nacrtima i dijagramima električnih instalacija putem interneta. Sve što je potrebno za fino podešavanje vašeg poslovanja.

Spreman za nadgradnju 

VAŠ KROJAČ JE SPREMAN!

Upoznajte se sa svim detaljima o šasiji kod nas.