Kamioni

Vozite do poslednje kapi

Pogonski sklop modela Volvo FH16

Do 750 KS i ogroman obrtni moment pod vašom komandom. Pa ipak, nježan i okretan, čak i kada je jako opterećen u zahtjevnim uslovima. Pored ove rafinirane snage, pogonski sklopovi kamiona Volvo FH16 će vam pomoći da iskoristite svaku kap svog goriva. Zahvaljujući prenosu I-Shift, sve promjene brzina su savršeno tempirane, automatski. To je tehnologija koja radi za vašu profitabilnost.

Motori

Srce koje kuca u pogonskim sklopovima kamiona Volvo FH16 je naš motor D16 step D, dostupan sa 550 KS, 650 KS ili 750 KS. I sa do 3550 Nm čistog obrtnog momenta.

Vozne karakteristike

Bez obzira na izlazni nivo, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta u širokom rasponu brzina motora; krivulja obrtnog momenta je zapravo ravna. Moći ćete da ostanete u većim brzinama, čak i tokom uspona, i da uživate u udobnoj vožnji pri maloj potrošnji goriva.

I-Shift

I-Shift je čitav niz automatizovanih mjenjača koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i udobnijom. Nema teške pedale za kvačilo ni mjenjača sa kojim se treba boriti. Svaka promjena brzine je savršeno vremenski određena, potpuno automatski. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Dostupne su funkcije za I-Shift koje omogućavaju vožnju s jednom pedalom pri vožnji na zahtjevnim terenima i pri prebacivanju između vožnje unaprijed i unazad. Za Volvo FH16, možete dobiti i I-Shift sa brzinama puzanja kako biste poboljšali pokretanje kamiona u lošim uslovima, ne utičući pritom na uštedu goriva. Dodajte opciju sa izuzetno malim brzinama puzanja i višestrukim brzinama za vožnju unazad pa ćete moći da vozite polako, brzinom od 0,5-2 km/h uz potpunu kontrolu nad obrtnim momentom vašeg motora.

Više o mjenjaču I-Shift

POTREBNA VAM JE SNAGA?

Mi ćemo vam pomoći da ga optimizujete za svoje potrebe.