Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Šasija za Volvo FL

Opremljen za grad

Šasija za Volvo FL

Radite na nekom gradilištu u gradu? Dostavljate robu gradskim restoranima? Sakupljate otpad? Neograničeno fleksibilna šasija modela Volvo FL projektovana je tako da savlada sve izazove. Sa pogonom na četiri točka i izuzetno visokom šasijom, Volvo 4x4 s lakoćom savladava sve ceste u svim uslovima.

Brz i fleksibilan

Šasija Volva FL može se naručiti sa standardnim rasporedom ili se može prilagoditi vašim specifičnim zahtjevima i nadogradnji. Osim što je robusna i kruta, pravougaoni projekt olakšava montažu karoserijske opreme. Okvir se može opremiti nosačima za montažu karoserijske opreme. A uputstva Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) ubrzavaju taj postupak. Tako ćete dobiti kamion koji je savršeno prilagođen vašem poslovanju na najbrži i najefikasniji način.

Volvo uputstva za postavljanje karoserije

Šasija Volva FL – san montera karoserijske opreme
Lepeza prednjih osovina koje ne treba održavati

Fleksibilna šasija

Jednostavna montaža karoserije

Kako bi posao proizvođaču karoserija bio još lakši, na okvir šasije mogu se montirati nosači za proizvođače karoserija. Kombinacija nosača može se dalje poručiti prema dodatnim zahtjevima.

Prednje osovine koje ne treba održavati

Zavisno od zahtjeva opterećenja, dostupna je paleta prednjih osovina koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Osovinsko opterećenje kreće se od 4,0 do 7,1 tone. Pogonska prednja osovina modela Volvo FL sa pogonom na četiri točka ima nosivost od 5,6 tona.

Osovine koje nose vaš teret

Tri različite zadnje osovine mogu se poručiti u raznim kombinacijama. Raspon korisne nosivosti se kreće od 8,5 do 11,5 tona.

Brz i lak utovar

Uravnoteženje pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. To znači brz i efikasan utovar na bilo kojoj visini.

Praktična zaštita

Ojačana, sklopiva bočna zaštita od podlijetanja (SUP) isporučuje se kao fabrički ugrađena opcija. Projektovala je kompanija Volvo, a sadrži kombinaciju zaštitnih komponenti i jednostavne upravljivosti.

Spremno za prevoz smrznutih namirnica

Na brži način dođite do svog modela Volvo FL za prevoz smrnute robe. Možemo ga pripremiti za instalaciju frigoblocka u našoj fabrici.

Izaberite sopstveni ovjes

Zavisno o opterećenju osovine, odaberite pneumatski ovjes ili ovjes s lisnatom oprugom ili njihovu kombinaciju.

Izaberite točkove koji vam odgovaraju

Izaberite motor D5K i trebaće vam naplaci od 17,5 ili 19,5”. Za teže kamione s motorima sa 6 cilindara odaberite 19,5 ili 22,5.

Rezervoari za gorivo

U zavisnosti od specifikacije vašeg kamiona, kao i posebnih zahtjeva, možete birati između plastičnog, čeličnog ili aluminijskog rezervoara za gorivo od 80 do 430 litara.

Visina okvira

Dostupne su dvije visine presjeka okvira, od 220 mm i 244 mm, sa debljinom okvira od 5, 6, 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Elektronski sistem kočenja (EBS)

Volvo FL sprijeda i pozadi koristi pneumatske kočnice s ventiliranim diskovima. Njegov elektronski upravljani kočni sistem (EBS) pruža brži odziv i pomaže u manjem trošenju kočnica. Sistem obuhvata ABS i sistem kombinovanog kočenja kojim se koriste različite kočnice kamiona kako bi se postiglo ujednačeno kočenje i smanjilo trošenje guma i kočnica. Prošireni EBS paket također obuhvata funkciju Hill Hold za kretanje uzbrdo.

Čistač ulica podesen u fabrici

Volvo FL za komunalne djelatnosti

Šasija modela Volvo FL može se u fabrici pripremiti za poslove čišćenja ulica. Nakon toga, mi premještamo rezervoare za zrak, rezervoare za gorivo, rezervoar za AdBlue, kutiju za akumulatore i ispušni sistem tako da napravimo mjesta za opremu koja se montira na okvir. Paket uključuje sve dijelove iz specifikacije, čime će se kamion savršeno prilagoditi za svoju namjenu. Dostupne su dvije verzije, verzija od 12 tona i od 16 tona.

Počnite s opremanjem

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks kako biste saznali više o opcijama i izradili specifikacije za svoj savršeni Volvo FL ili Volvo FL 4x4.