Kamioni

Prilagođeno vašim potrebama

Šasija za Volvo FL

Šasija kamiona Volvo FL može se prilagoditi nizu zadataka. Rezultat je lagana šasija, ali dovoljno jaka da se nosi sa svojim zadacima u godinama koje dolaze. Nevjerovatno izdržljiva. Postoji Volvo FL koji odgovara vašim potrebama.

Čvrst, ali fleksibilan

Šasija modela Volvo FL može se konfigurirati za različite nadogradnje. Robustan i čvrst, kvadratni i ravni dizajn olakšava postavljanje karoserijske opreme – bez obzira da li ste odabrali električni ili dizel motor. 

Kraće vrijeme prilikom postavljanja karoserijske opreme

Čim naručite svoj Volvo FL, proizvođač karoserije odmah će se moći prijaviti u Uputstva za proizvođače karoserija. Na osnovu tačnih specifikacija i 3D nacrta u sistemu posao može početi čak i prije nego što kamion iziđe iz fabrike. Isporuka će tako biti brža i efikasnija.

Volvo uputstva za montažu karoserije

Namjenska, pripremljena ili standardna

Naravno, možete naručiti svoju šasiju kamiona Volvo FL sa standardnim izgledom. Ali ako zaista želite olakšati proizvođaču karoserijske opreme, možete ga naručiti s kompletom za pripremu ili čak potpuno prilagođenog vašim potrebama.

Za posebne namjene

Šasija se može posebno prilagoditi specifičnim primjenama kao što su dizalice. Zatim se komponente, kao što su rezervoari za gorivo i AdBlue, premještaju kako bi se šasija optimizirala.

Prednje osovine

Sve prednje osovine ne zahtijevaju održavanje i dostupne su u četiri različite verzije s maksimalnom nosivošću od 4,5 do 7,1 tona.

Dovoljno energije

Električni ili dizel? Bez obzira imate nekoliko opcija za pohranu energije. Električni kamioni s 3 do 6 baterija kapaciteta 280–565 kWh. Kamioni na dizel motor s rezervoarima od plastike, čelika ili aluminija koji sadrže 80 do 430 litara goriva.

Zadnje osovine

Tri različite zadnje osovine mogu se poručiti u raznim kombinacijama. Raspon korisne nosivosti se kreće od 8,5 do 11,5 tona.

Visina okvira

Dostupne su dvije visine presjeka okvira, od 220 mm i 244 mm, sa debljinom okvira od 5, 6, 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Pogon na svim točkovima

Loše ceste ili vožnja van ceste? Nema problema. Volvo FL 4x4 jednako je agilan i vozi se lako kao njegova verzija od 4x2. Ali s boljom vučom i većim razmakom od tla. Kombinirajte ga s automatskim osmostepenim mjenjačem i dobit ćete opuštenu vožnju u svim uslovima.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.