Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Obavlja posao kako treba na svim cestama i u svim uslovima

Obavlja posao kako treba na svim cestama i u svim uslovima

Volvo FL 4x4

Volvo FL sada je dostupan sa pogonom na četiri točka. Jednako je agilan i lako se vozi kao verzija 4x2. Međutim, ima bolju vuču i veći razmak od tla potrebne za sve ceste i sve uslove. To ga čini idealnim za široke primjene.

Volvo FL 4x4 sideview cab

Bolja vuča

Šljunčane ceste prepune rupa? Ulice pokrivene snijegom? Terenska vožnja? Volvo FL 4x4 pruža svu vuču koja vam je potrebna. Pogonjena prednja osovina, kao i nova zadnja osovina imaju planetarni reduktor. Odaberite instalaciju jednostrukih guma i čelični branik za upravljanje na zaista teškim terenima i nagibima do 60%. Dakle, čak i kada uslovi postanu zaista teški, samo pritisnite dugme da biste aktivirali nizak stepen prenosa na distribucijskom mjenjaču.

Volvo FL 4x4 lower sideview

Veći razmak od tla

Sa XX-High šasijom, Volvo FL 4x4 vam pruža superiorno odstojanje od zemlje, tako da je malo vjerovatno da ćete se zaglaviti ili oštetiti kamion dok vozite po neravnom terenu. Sa prednje strane imate otprilike 330 mm odstojanja od tla. I 320 mm sa zadnje strane. To je povećanje od 60 mm, odnosno 100 mm na standardnom modelu Volvo FL. Superiorno odstojanje od tla pruža vam pristupni ugao od 25 stepeni, što je zaista velika pomoć na strminama ili prilikom savladavanja prepreka.. Čvrsta prednja strana može po potrebi podnijet udarce.

Prilagođeno vašim potrebama

Sve veličine kabine dostupne su za Volvo FL 4x4. Dostupna je i kabina za posadu. Također, možete odabrati potpuno automatski menjač sa terenskim režimom rada. Ili terenske gume koje se pojedinačno montiraju. Postoji puno opcija kako bi Volvo FL 4×4 postao savršen alat za vas.

Osnovne specifikacije

  14 tona 16 tona 12 tona
Visina šasije XX-High XX-High XX-High
Opterećenje prednje osovine 5.6 t 5.6 t 5.6 t
Opterećenje zadnje osovine   7.4 t 9.2 t 10.9 t
Motor D8K250 ili D8K280 (Euro 6)
Mjenjač ZTO1006*
Zadnja osovina RSH1140C
Gume 275-70R22.5", 10R22.5" ili 11R22.5"
Kabina Dnevna kabina, komforna kabina ili kabina za posadu

 

* AL306 (automatik) raspoloživ je kao opcija

Spremni ste za put?

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks i sami isprobajte puni potencijal modela Volvo FL 4x4.

Karakteristike modela FL

Karakteristike modela FL