Kamioni

Specifikacije kabina za Volvo FL

Mjere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina s udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina 1605 mm.

Kratka kabina za spavanje

Kratka kabina za spavanje s dodatnim prostorom koji može biti opremljen ležajem za jednu osobu ili se koristiti kao kancelarijski prostor s dodatnim pretincima za odlaganje. Unutrašnja visina 1605 mm.

Kabina za posadu

Kabina za posadu s velikim prostorom za nekoliko dodatnih putnika, najviše sedam. Unutrašnja visina 1605 mm.

Karakteristike kabine

Ovjes kabine
Prednji ovjes kabine čini gumeni jastuk koji omogućava manje vertikalno gibanje, dok se zadnji ovjes sastoji od spiralne opruge i amortizera.

Boje kabine
Dostupno je 300 fiksnih nijansi. Mogu se naručiti i dodatne boje.

Vozačevo sjedište
Tri nivoa udobnosti: komforno, standardno i ekonomično. Sve tri verzije imaju naslon, podešavanje po dužini, visini i nagibu te ugrađene naslone za glavu.

Sjedište za suvozača
Tri nivoa udobnosti: standardno, ekonomično ili osnovno.

Ležaji
Ležaj može biti jednodijelni ili dvodijelni, širine 580 mm ili 780 mm. Kao mogućnosti postoje zaštitna šipka ležaja i detektor dima.

Unutrašnji pretinci
U kabini se nalazi puno praktičnih i lako dostupnih pretinaca za čuvanje dokumenata i ličnih stvari. Iznad prednjeg stakla nalaze se dva pretinca zaštićena poklopcem ili mrežom kao i četiri DIN pretinca. Mogu se poručiti razne kutije za odlaganje i tunelske kutije za odlaganje, podloga za pisanje i kuke za odjeću.

Krovni poklopac
Kabina se može opremiti krovnim poklopcem koji se može otvoriti 50 mm. Poklopac se može otvarati i zatvarati ručno ili električnom komandom.

Volan
Volan ima promjer od 460 ili 500 mm, zavisno od konfiguracije kamiona, i može se pneumatski namjestiti u željeni položaj.

Klimatski sistem
Postoje dvije varijante sistema za grijanje kabine: samo grijanje s ručnom regulacijom ili grijanje i klima uređaj s ručnom regulacijom. Tu je i sistem grijanja u mirovanju snage 2 kW koji se može specificirati kao opcija.

Presvlaka sjedišta
Udoban tekstil.

Presvlake za obloge
Udoban tekstil.

Grijanje kabine
Sistem grijanja kabine dostupan je u dvije varijante: samo grijanje s ručnom regulacijom ili grijanje i klima uređaj s ručnom regulacijom. Tu je i sistem grijanja u mirovanju snage 2 kW koji se može specificirati kao opcija.

Unutrašnji pretinci
U kabini se nalazi puno praktičnih i lako dostupnih pretinaca za čuvanje dokumenata i ličnih stvari. Iznad prednjeg stakla nalaze se dva pretinca zaštićena poklopcem ili mrežom kao i četiri DIN pretinca. Mogu se poručiti razne kutije za odlaganje i tunelske kutije za odlaganje, podloga za pisanje i kuke za odjeću.

Sirene
Možete odabrati dva dodatna tipa sirene: dvije krovne, pneumatske sirene ili jednu električnu sirenu ispod prednjeg poklopca.

Ležaj (komfort-kabina)
Ležaj se nudi kao jednodijelni ili dvodijelni, širine 580 mm ili 780 mm. Kao mogućnosti postoje zaštitna šipka ležaja i detektor dima.

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.

Specifikacije modela Volvo FL