Kamioni

Volvo FL Electric. Dostave od vrata do vrata

U ograničenom gradskom okruženju, potreban vam je kamion koji se može kretati uskim ulicama i približiti se mjestu isporuke. Za to vam je potreban čvrst, ali okretan kamion: jedan poput ovog dvoosovinskog modela s ukupnom težinom vozila do 16,7 tona. Savršen je za zadatke gradskog transporta kao što su isporuke i sakupljanje otpada. Kako bi se pojednostavio prijelaz na električni transport, kamion je dostupan s paketima usluga i podrške za punjenje, planiranje rute i dometa, nadzor baterije i još mnogo toga.

Ukupna težina do 16,7 tona

Snaga do 130 kW

do 450 km

Ostanite produktivni i zadržite kontrolu

Jednostavno dodajte Volvo FL Electric kamion u svoje poslovanje. Dobivate pristup stalnom nadzoru kamiona i prediktivnom planiranju usluga kako biste osigurali radni učinak i isporuke. Također smo dodali dodatnu bezbrižnost kroz planiranje rute, pozicioniranje s energetskim statusom u stvarnom vremenu, naknadne izvještaje i još mnogo toga. Svemu se lako pristupa i pregleda na portalu i u aplikaciji Volvo Connect.

Pogonski sklop za nesmetan rad

Pogonski sklop, s električnim motorom u kombinaciji s dvostepenim mjenjačem, nudi nesmetano iskustvo vožnje. Ogromnom snagom do 130 kW (175 KS) upravlja jedinstveni sistem kontrole proklizavanja koji je također razvijen za savladavanje klizavih površina. 

Domet za vaše potrebe

S dometom do 450 km, najnovija generacija tehnologije baterija omogućava vam da prilagodite Volvo FL Electric kamion na pravi način za svoje potrebe. Ako vaši zadaci zahtijevaju manji raspon između punjenja – umjesto toga možete drastično povećati svoj kapacitet opterećenja. Vaš prodavač iz kompanije Volvo Trucks će vam pomoći da nabavite pravi kamion za posao.

Specifikacije – Volvo FL Electric

Karakteristike​

Volvo FL Electric

   
Konfiguracije osovina​

Kamion: 4×2

Sve osovine imaju pneumatski ovjes

   

Kabina​

Dnevna kabina, kratka kabina za spavanje

   

Kombinirana ukupna težina 

Do 16,7 tona    
Kapacitet baterije 280–565 kWh, 3 do 6 baterija    

Domet

Do 450 km

   
Vrijeme punjenja (potpuno napunjeno​, 4 baterije)

16,8 h s izmjeničnom strujom (22 kW)

​2,3 h s istosmjernom strujom (150 kW)

   

Pogonski sklop 

Jednostruki elektromotor, dvostepeni mjenjač    
Učinak Do 130 kW (175 KS) kontinuirane snage    

Primjene

Pogodnost za karoseriju. Električni pomoćni pogon

   

 

     

 

Kontakt

Pronađite najbližeg distributera

Česta pitanja o elektromobilnosti

Naša potpuno električna rješenja