Kamioni

Volvo FM, vaša mobilna kancelarija

Za pretrpani raspored potrebni su pravi alati pomoću kojih ćete svakodnevne obaveze izvršavati bez zastoja. Volvo FM je radno mjesto za aktivnog vozača koje kombinuje sjajnu udobnost i okretnost sa izvanrednom vidljivošću. Naručite svoj kamion, prilagođen vašem radnom danu.

Dizajnirano za vas

Vaš Volvo FM je napravljen za vaše potrebe

Snaga prilagođena vašem zadatku

Detalji o pogonskim sklopovima modela Volvo FM

Sljedeći korak evolucije

Novi, moderan profil, u boljoj formi nego ikad

Nekoliko činjenica o modelu Volvo FM

Snage motora: 330–500 KS
Šest veličina kabine
Dizel, biodizel, HVO, pogon na tekući plin i električni
Tegljač ili klasični kamion
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno za vašu produktivnost

Šasija napravljena za vaš posao

Veliki izbor usluga

Učinite svoje poslovanje još unosnijim

Get an overview of the Volvo FM in the interactive product brochure 

Opcije kabina modela Volvo FM

Volvo FM ističe

Kako ostali komentarišu Volvo FM?

Sada smo u potpunosti prešli na Volvo jer smatramo da su njihove osnovne vrijednosti blisko povezane s našim.

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

Dodatna oprema za vaš kamion

Učinite ga svojim

Česta pitanja za Volvo FM

On se može prilagoditi širokom spektru transportnih zadataka. Pored ponude kabina i pogonskih sklopova, i šasije se mogu optimizovati za transport različitih namjena, od gradskih isporuka do kontejnerskog transporta, transporta rasutih tereta i za potrebe građevinske industrije. Nova kabina kamiona Volvo FM nudi vrhunsku udobnost na dugim relacijama, a istovremeno je vrlo jednostavno ući u nju.

Ako želite, Volvo FM možete dobiti sa čvrstim osovinskim sklopom sa tandemskim pogonom. On vam nudi odličnu kombinaciju korisne nosivosti, vuče i efikasne potrošnje goriva, posebno kod vozila sa funkcijom podizanja tandemske osovine. U teškim uslovima, on će vas odvesti daleko. Međutim, ako vam je stvarno potrebna upravljana prednja osovina, preporučujemo vam da detaljnije istražite Volvo FMX.

Zavisi od toga koju verziju odaberete. Dnevne kabine su napravljene da vam pruže prostor potreban za vožnju i upravljanje zadacima uz optimizaciju dužine teretne platforme. Kabine za spavanje i kabina Globetrotter nude obilje prostora i odličnu udobnost za boravak noću.

Volvo FM nudi pogodan ulaz koji je odličan ako često ulazite i izlazite iz kabine. Također, sjedite blizu zemlje i imate jako dobru vidljivost područja u blizini kamiona. U kabini kamiona Volvo FH vaše sjedište je podignutije, imate više prostora i ravan pod. Izbor je na vama i onom što je vaš prioritet.

Da, možete! Svi naši motori D11 i D13 mogu raditi koristeći HVO, a neki od njih rade i na biodizelu. Pored toga, nudimo dva motora koja mogu raditi na tekući prirodni plin ili bioplin (LNG), koji će znatno smanjiti vaš uticaj na okolinu.

Otiđite do svog prodavca i upoznajte Volvo FM.

Imate li pitanja? Želite li razgovarati s nekim o svom budućem kamionu? Ili znate da ste spremni da izvršite nadogradnju na novi Volvo FM?