Kamioni

Pravi alat za vaš posao

Šasija za Volvo FM

Bez obzira na vaše transportne potrebe, želite kamion sa šasijom izgrađenom da izdrži zadatke koje ćete stavljati pred nju. Možda vam je potrebna nadgradnja koja je namjenski napravljena za vaš posao? Vašu šasiju prilagođavamo tako da ona podržava uspjeh vašeg poslovanja, koristeći komponente i sisteme koji će garantovano raditi pouzdano u dugom periodu. Ovo je radna oprema na koju možete računati.

Bez obzira vozite li velikom brzinom ili trebate manevrisati na utovarnim mjestima, Volvo FM je precizan alat koji vam pomaže da posao radite na pravi način. Možete dobiti kamion sa potpuno pneumatskim ovjesom, za međuregionalni transport, kao i za građevinske radove. Uz Volvo dinamičko upravljanje, teško je uskladiti upravljivost i osjećaj.

Možete dobiti Volvo FM u formi laganog tegljača za upotrebu na cesti ili klasičnog kamiona sa do pet osovina koji je spreman da preuzme na sebe naprednu nadgradnju. A oba modela polaze od istog koncepta šasije. Ovo čini Volvo FM vrlo svestranim kamionom. Zato ga napravite prema svojim specifikacijama.

Prednje osovine od 10 tona

Jeste li jako opterećeni? Nema problema. Volvo FM projektovan je za velika osovinska opterećenja. Bez obzira hoćete li odabrati lisnati ili pneumatski ovjes, prednja osovina može podnijeti do 10 tona na jednoj osovini. I 20 tona na dvostrukim prednjim osovinama. To vam može pomoći da postignete bolje marže i olakšati rukovanje teškim ili neravnomjerno raspoređenim teretom.

Podizanje tandemske osovine

Koristite osovinu, ali samo kada vam treba. Podizanje tandemske osovine vam omogućava da odvojite i podignete zadnju osovinu pogona nakon istovara. Kao i kod prateće osovine, ovo značajno poboljšava radijus zaokretanja, smanjuje trošenje guma i potrošnju goriva.

Više o funkciji podizanja tandemske osovine

Pet osovina, direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion sa pet osovina, koji ćemo isporučiti direktno iz fabrike. Brže ćete dobiti svoj kamion i smanjiti troškove prilagođavanja. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Otkrijte puni potencijal koji nudi Volvo FM

Razgovarajte s prodavcem kako ćete prilagoditi svoj Volvo FM