Kamioni

Evolucijski skok

SPOLJAŠNJOST KABINE VOLVO FM

On podsjeća na svoju veliku braću, a ipak je fleksibilan i okretan, kao Volvo FM koga već znate. Novi, moderan profil otkriva da je on sada u boljoj formi nego ikada da se uhvati u koštac sa vašim izazovima. Ovo predstavlja nekoliko koraka naprijed u evoluciji.

 

Kabina se odlikuje novim dizajnom sa uspravnim profilom, više unutrašnjeg prostora, izdašnim prozorima i niskom linijom vrata. Volvo FM ima glatke ivice, a praznine između gornjeg i donjeg prednjeg dijela su smanjene na minimum kako bi se poboljšali aerodinamika i efikasnost.

Još jedan jasan znak evolucije ovog kamiona je dizajn prednjih svjetala, koji naglašava prepoznatljivi profil Volvo FM kamiona. Prepoznatljive linije prednjih svjetala prate oblik kabine, obavijaju njen prednji ugao i protežu se na stražnje strane kabine. Čak i kada stoji na mjestu, potpuno je jasno da je ovaj kamion napravljen da bude efikasan i na duge staze i pri kretanju u zagušenim okruženjima.  

Vidjet ćete i da je željezna oznaka sprijeda veća, a kada se približite vratima, primijetićete da ulazne stepenice imaju aluminijske umetke. Detalji koji prave razliku.

Napravljen za savršenu vidljivost

Retrovizori imaju moderan dizajn s vitkim kućištima i lijepim proporcijama oglednih površina. Oni su napravljeni u sekcijama kako bi kombinovali izdašan pregled koje pruža ogledalo sa minimiziranim skrivenim uglovima. Dodajte pomoćni donji prozor na vratima kod suvozača i dobićete odličan pregled područja oko cijelog kamiona. Čak i onih područja u neposrednoj blizini.

Prednja svjetla

Prepoznatljiva prednja svjetla su dostupna u dvije različite verzije: jedna sa halogenim lampama i jedna bazirana na LED tehnologiji. Obje imaju karakteristična dnevna LED svjetla u obliku slova V.

Odaberite nivo opreme

Odaberite između dva nivoa spoljašnje opreme i na stotine boja.

Osnovna oprema

Isporučuje sa crnom rešetkom i granitno sivim branikom, retrovizorima itd. Istražite različite nivoe spoljašnje opreme u Volvo Truck Builderu.

Poboljšana oprema

Isporučuje se sa grafitno sivom rešetkom. Branik, retrovizori itd, obojeni su u istoj boji kao kabina. Aluminijski detalji na ulaznoj stepenici. Istražite različite nivoe spoljašnje opreme u Volvo Truck Builderu.

U ponudi je preko 650 boja. Sve su ekološke.

Uštedite vrijeme i novac koje biste potrošili u nekoj drugoj lakirnici – samo poručite Volvo kabinu u boji koju volite. Na raspolaganju vam stoji 650 različitih tonova i nijansi. Ukoliko ne nađete onu koju tražite, možemo vam izmiješati sve boje koje želite.

Želite li vidjeti kako bi izgledala? Koristite donji program za farbanje kabine.

Imajte na umu da monitor računala ne može potpuno vjerno prikazati boje. Da biste vidjeli stvarne uzorke boja, posjetite distributera za Volvo. Ne zaboravite da sve boje nisu raspoložive na svim modelima i na svim tržištima. Na slici je prikazan kamion sa najvišim nivoom farbanja.

Ovaj program za bojenje sadrži sve boje dostupne u sistemu prodaje. Mnoge pune boje također su dostupne s prozirnim premazom. Ako ne možete pronaći željenu boju, obratite se lokalnom zastupniku kompanije Volvo.

Dodatna oprema za vaš kamion

Učinite ga svojim

Slike spoljašnjosti kamiona Volvo FM

Jeste li spremni za Volvo FM?

Spreman za putovanje sa vama.