Kamioni

Vaša pilotska kabina. I vaša kancelarija.

Enterijer kamiona Volvo FM

Vi ste glavni i vi ste onaj koji završava posao. Upravo sada ste dobili snagu u vidu više kontrole, bolje podrške i više prostora nego ikada prije. Ovo mjesto je prilagođeno vama.

Osjećaj da je evolucija zakoračila unaprijed je ono što ćete osjetiti kada uđete u Volvo FM. On vam izgleda drugačije, ali i vrlo poznato. Prvo što ćete vjerovatno primijetiti jeste prostranost i svjetlost. Veći krovni otvor pušta više svjetla odozgo, pojačavajući osjećaj prostranosti. Kada sjednete, sve je smješteno upravo tamo gdje očekujete.

Pronaći ćete savršen položaj upravljača s funkcijom nagiba upravljačkog vratila, a vaša ruka se prirodno spušta na ručicu I-Shift mjenjača, uredno integrisanu u sjedište. Teško da neko drugi ima bolju vidljivost oko kamiona; linija vrata je niska, prozorske površine su izdašne i svaki ugao kabine je dizajniran da vam omogući kontrolu.

Osim toga, cijeli interfejs za vozača je nov, osmišljen tako da vam omogućava da držite ruke za volanom i oči na cesti. Stavljajući potpunu kontrolu u vaše ruke, nad svim što vam je potrebno da biste uredno obavljali posao i održali prave poslovne marže dok ste u njemu.

Instrument-tabla je u potpunosti digitalizovana i pruža vam nove mogućnosti za prilagođavanje radnog okruženja vašim potrebama u bilo kojoj situaciji. Novi bočni ekran od devet inča vam pruža kontrolu nad funkcijama kamiona, kao što je do osam kamera i aplikacije. Takođe je lako ostvariti potpunu kontrolu nad osovinama i diferencijalima. To je komandni centar vaše mobilne kancelarije.

A zahvaljujući upravljanju glasom u kabini kamiona Volvo FM, podrška koju imate sada je još veća.

Unutrašnje površine i materijali zrače vrhunskim kvalitetom, bez obzira na nivo opreme. Odaberite između tri nivoa opreme i širokog raspona boja. Pronaći ćete svoj stil.

Potpuna kontrola

Kabina je napravljena da omogući sjajnu vidljivost. Za još bolju vidljivost, možete postaviti do osam kamera na kamion i vidjeti njihove prikaze na bočnom ekranu. Stalno možete paziti na svoj kamion, saobraćaj oko vas i teret koji prevozite.

Prostor i ostava

Sve verzije kabine Volvo FM nude osjećaj prostranosti i pametno odlaganje stvari koje vam trebaju. Skladištenje na stražnjem zidu u dnevnim kabinama i prikladan prostor za odlaganje ispod kreveta u kabinama za spavanje samo su nekoliko primjera.

Nivoi opreme

Odaberite između tri nivoa unutrašnje opreme i širokog raspona boja.

Robusna oprema

Isporučuje se sa presvlakom od vinila, gumenim prostirkama, ukrasnom oblogom i ukrasnim obrubima. Istražite različite nivoe spoljašnje opreme u Volvo Truck Builderu.

Dinamična oprema

Isporučuje se sa tekstilnom presvlakom, gumenim prostirkama, ukrasnom oblogom i ukrasnim obrubima. Istražite različite nivoe spoljašnje opreme u Volvo Truck Builderu.

Progresivna oprema

Isporučuje se sa presvlakom od pliša ili kože, gumenim prostirkama, ukrasnom oblogom i ukrasnim obrubima. Istražite različite nivoe spoljašnje opreme u Volvo Truck Builderu.

Dodatna oprema za vaš kamion

Učinite ga svojim

Slike unutrašnjosti kamiona Volvo FM

Prilagodite svoje radno mjesto

Obratite se prodavcu kako biste stvorili svoje novo omiljeno mjesto.