Kamioni

Snaga u kombinaciji sa preciznošću

Pogonski sklopovi za model Volvo FM

Prava snaga i kontrola za posao koji radite i mjesta na koja trebate stići. Sada možete prilagoditi svoj Volvo FM pogonski sklop preciznije nego ikada prije. Imat ćete snagu da neometano obavljate svoje zadatke, a mi smo se postarali da gorivo ili energiju potrošite na najefikasniji način. Dobijte daleko više nego što ste uložili. To se zove isplativost.

Motori

Naš asortiman motora Euro 6 step E pažljivo je proizvedena tako da uštedi gorivo, bez ugrožavanja performansi. Oni su naši najefikasniji dizel motori ikada i štede gorivo pri svakom pojedinačnom taktu. Asortiman motora D11 se proteže od 330 KS do 460 KS, dok motori D13 nude od 420 KS do 500 KS. Za Volvo FM, dostupni su i motori na plin, kao i potpuno električne alternative – nude niske emisije uz izvanredne performanse i domet.

Vozne karakteristike

Bez obzira koji motor odaberete za svoj Volvo FM, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta pri širokom rasponu brzina motora. Rezultat su izvrsne vozne karakteristike i mala potrošnja goriva.

Alternativna goriva

Ako zaista želite smanjiti svoj uticaj na okoliš, možete odabrati Volvo FM na plinski pogon. Radi na plin ili Bio-LNG (bioplin) ili LNG (prirodni plin), što omogućava postizanje potpuno klimatski neutralnog rada. Osim toga, za sve naše dizel motore možete koristiti dizel gorivo ili HVO. Želite li koristiti biodizel? Postoje posebne verzije modela Volvo FM koje to omogućavaju.

Više o Volvo FM na plinski pogon

I-Shift

I-Shift je čitav niz automatiziranih mjenjača koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i udobnijom. Nema teške pedale za kvačilo ni mjenjača sa kojim se treba boriti. Svaka promjena brzine je savršeno vremenski određena, potpuno automatski. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Dostupne su funkcije za I-Shift koje omogućavaju vožnju jednom pedalom u određenim situacijama. Za svoj Volvo FM, možete dobiti i I-Shift sa brzinama puzanja ili I-Shift sa dva kvačila.

Više o mjenjaču I-Shift

Prijeđite na električni pogon

Volvo FM, ali s još jednostavnijim iskustvom vožnje i nultom emisijom izduvnih plinova. Volvo FM Electric nudi do 666 KS čiste električne snage i domet do 300 km – što ga čini savršenim za prijevoz od grada do grada.

Više o modelu Volvo FM Electric

Potrebna vam je snaga?

Vaš prodavac vam može pomoći da ga prilagodite vašim potrebama.