Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Prilagodite pogonski sklop za Volvo FM i svoje poslovanje.

Snaga u kombinaciji sa preciznošću

Pogonski sklopovi za model Volvo FM

Prava snaga i kontrola za posao koji radite i mjesta na koja trebate stići. Sada možete prilagoditi svoj Volvo FM pogonski sklop preciznije nego ikada prije. Imaćete snagu da neometano obavljate svoje zadatke, a mi smo se postarali da gorivo potrošite na najefikasniji način. Dobiti daleko više nego što ste uložili. To se zove isplativost.

Volvo FM je dostupan sa velikom ponudom motora na dizel i plin.

Motori

Jezgro pogonskih sklopova kod modela Volvo FM čini naša ponuda D11 step D motora (330 KS, 380 KS, 430 KS o ili 460 KS) ili ponuda D13 step D motora (420 KS, 460 KS ili 500 KS). Postoje i motori sa pogonom na plin sa 420 ili 460 KS. Koji najbolje odgovara vama i vašem poslovanju?

Vozne karakteristike

Bez obzira koji motor odaberete za svoj Volvo FM, imaćete pristup impresivnom nivou obrtnog momenta pri širokom rasponu brzina motora. Rezultat su izvrsne vozne karakteristike i mala potrošnja goriva.

Alternativna goriva

Ako zaista želite smanjiti svoj otisak na okolinu, možete odabrati Volvo FM LNG sa pogonom na tekući plin. On radi na tekući prirodni plin ili na tekući bioplin, što omogućava poslovanje bez upotrebe fosilnih goriva. Osim toga, za sve naše dizel motore možete koristiti dizel gorivo ili HVO. Želite li koristiti biodizel? Postoje posebne verzije modela Volvo FM koje to omogućavaju.

Više o modelu Volvo FM LNG, sa pogonom na tekući plin

I-Shift

I-Shift je čitav niz automatizovanih mjenjača koji vožnju čine lakšom, sigurnijom i udobnijom. Nema teške pedale za kvačilo ni mjenjača sa kojim se treba boriti. Svaka promjena brzine je savršeno vremenski određena, potpuno automatski. Paleta softverskih paketa omogućava vam da prilagodite I-Shift svojim potrebama. Za svoj Volvo FM, možete dobiti i I-Shift sa brzinama puzanja ili I-Shift sa dva kvačila. 

Više o mjenjaču I-Shift

Potrebna vam je snaga?

Vaš prodavac vam može pomoći da ga prilagodite vašim potrebama.