Kamioni

Volvo FM na plinski pogon. Regionalni transport prema nuli

Ako tražite transportno rješenje za regionalni transport ili transport na dugim relacijama koji je 100% klimatski neutralan, Volvo FM na plinski pogon je pravi izbor. Ovaj kamion kombinira istu snagu i vozne karakteristike kao Volvo FM, ali se emisija CO₂ može smanjiti do 100% kada se koristi bioplin.

Do 60 tona

Maksimalno 500 KS.

Domet do 1000 km

Visoke performanse za vaše potrebe

Plinski pogonski sklop pruža iste performanse i nivoe obrtnog momenta kao i naši dizel motori, ali s nižim emisijama. Odaberite između 420, 460 ili 500 KS snage s do 2500 Nm obrtnog momenta. Volvo FM na plinski pogon je savršen spoj za regionalne i transporte na duge relacije do 60 tona ukupne težine.

Obnovljiva energija na plin

Naši kamioni za teške uslove rada na plinski pogon mogu se puniti obnovljivim bio-LNG-om (bioplin) ili LNG-om (prirodnim gasom). Motor također koristi malu količinu ili obnovljivog HVO ili dizel goriva, kao i AdBlue tečnosti za naknadnu obradu izduvnih plinova. Kada koristite bio-LNG i HVO, možete smanjiti emisije CO2 do 100%*.

* Ovo pokriva emisije iz vozila tokom duge vožnje, tzv., „od rezervoara do točkova”, u poređenju s kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Prikladno za vaš radni domet

Odaberite između tri različite veličine rezervoara kako biste optimizirali svoj Volvo FM na plinski pogon svojim potrebama. Dobit ćete domet do 1000 km što čini kamion pogodnim za transporte na duge relacije u rastućoj mreži bio-LNG i LNG punionica.

Upotreba vozila na plinski pogon ne samo da bi značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.

OSTANITE U TOKU S KAMIONOM VOLVO FM NA PLINSKI POGON

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informirati o novostima u vezi s kamionima na plinski pogon u vašoj državi.