Kamioni

Prilagođen za akciju

Šasija za Volvo FMX

Bez obzira vozite li na cesti ili van nje, biće vam potrebna šasija koja je napravljena za obavljanje brojnih svakodnevnih aktivnosti. Vjerovatno imate nadgradnju namijenjenu svom poslovanju. Vašu šasiju prilagođavamo tako da ona podržava uspjeh vašeg poslovanja, koristeći komponente i sisteme koji će garantovano raditi pouzdano u dugom periodu.

Bez obzira radite li u rudnicima ili na prometnim gradilištima, Volvo FMX je precizan alat na koji možete računati. Nabavite svestrani kamion sa stražnjim pneumatskim ovjesom koji je namijenjen građevinskoj industriji ili kamion sa lisnatim ovjesom koji može prevoziti ogromna opterećenja na osovinama. Uz Volvo dinamičko upravljanje, teško je uskladiti upravljivost i osjećaj.

Volvova šasija nudi fleksibilnost za sklapanje kamiona za bilo koju vrstu nadgradnje koja se koristi u bilo kojoj vrsti transporta. Dobićete onakav Volvo FMX kakav želite. Vaš prodavac za Volvo Trucks će vam pomoći da prilagodite svoj kamion.

Prednje osovine od 10/20 tona

Jeste li jako opterećeni? Nema problema. Volvo FMX je projektovan za veća osovinska opterećenja. Bez obzira hoćete li odabrati lisnati ili pneumatski ovjes, prednja osovina može podnijeti do 10 tona na jednoj osovini. I 20 tona na dvostrukim prednjim osovinama. Ovo direktno utiče na poboljšanje produktivnosti.

Podizanje tandemske osovine

Koristite osovinu, ali samo kada vam treba. Podizanje tandemske osovine vam omogućava da odvojite i podignete zadnju osovinu pogona nakon istovara. Kao i kod prateće osovine, to značajno poboljšava radijus zaokretanja, smanjuje trošenje guma i potrošnju goriva.

Više o funkciji podizanja tandemske osovine

Pet osovina, direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion sa pet osovina, koji ćemo isporučiti direktno iz fabrike. Brže ćete dobiti svoj kamion i smanjiti troškove prilagođavanja. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Otkrijte puni potencijal koji nudi Volvo FMX

Razgovarajte sa prodavcem kako ćete prilagoditi svoj Volvo FMX.