Kamioni

SPECIFIKACIJE KABINE ZA VOLVO FMX

Mjere kabine

 

Dnevna kabina
Dnevna kabina (FMX-DAY) sa udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina iznosi 164 centimetra: 120 centimetara na poklopcu odjeljka za motor.

Niska dnevna kabina
Niska dnevna kabina (FMX-LDAY) potrebna je za namjene u rudarstvu, prevozu smrznute robe, za pumpe i dizalice. Unutrašnja visina iznosi 148 centimetara: 104 centimetra na poklopcu odjeljka za motor.

Kabina za spavanje
Kabina za spavanje (FMX-SLP) za udoban smještaj tokom noći za jednu osobu. Unutrašnja visina iznosi 164 centimetra: 120 centimetara na poklopcu odjeljka za motor.

Niska kabina za spavanje
Niska kabina za spavanje (FMX-LSLP) sa spuštenim krovom omogućava prevoz dodatnog tereta u prostoru iznad kabine. Unutrašnja visina iznosi 148 centimetara: 104 centimetra iznad poklopca odjeljka za motor.

Kabina Globetrotter
Kabina Globetrotter (FMX-HSLP) pruža udoban smještaj tokom noći za dvije osobe. Kabina pruža dodatan prostor za odlaganje smješten iznad glave. Unutrašnja visina iznosi 201 centimetar: 157 centimetara na poklopcu odjeljka za motor.

Kabina za posadu
Kabina za posadu sa velikim prostorom za nekoliko dodatnih putnika, najviše sedam. Unutrašnja visina 1590 milimetara.

Karakteristike kabine

 

Ovjes kabine u četiri tačke
Odaberite spiralne opruge s amortizerima, prednje spiralne opruge i zadnji pneumatski ovjes ili pneumatski ovjes svuda.
Otvori za zrak
Otvor za ulaz zraka smješten je na lijevoj strani i dostupan u visokim ili niskim verzijama.
Boje kabine
Odaberite između približno 650 varijanti.
Vozačevo sjedište
Odaberite između tri različita nivoa udobnosti: Progresivni (pliš ili koža), dinamični (tekstil) i robusni (vinil). Ukupni opseg podešavanja sjedišta je 200 milimetara naprijed ili nazad i 100 milimetara uspravno. Vozačevo sjedište je standardno opremljeno naslonom za glavu, podesivim i sklopivim naslonom, uspravnim i horizontalnim podešavanjem, podesivim osloncem za slabinski dio kičme i podesivim nagibom.
Suvozačevo sjedište
Odaberite između tri različita nivoa udobnosti: Progresivni (pliš ili koža), dinamični (tekstil) i robusni (vinil). Oba se mogu naručiti uz dodatnu presvlaku. Suvozačeva sjedišta su standardno opremljena naslonom za glavu.
Ležajevi
Mjere donjeg ležaja: 70×200 centimetara. Izuzetno udoban madrac sa opružnim jezgrima, debljine 16 centimetara. Tri mogućnosti tvrdoće: meki, polutvrdi i tvrdi. Dostupne su i dvije mogućnosti gornje zaštite za madrac: poboljšava udobnost spavanja i olakšava raspremanje kreveta. Mjere komfornog gornjeg ležaja: 70×190 centimetara ili 60×190 centimetara (mogućnost za kabinu Globetrotter).

Unutrašnji prostor za odlaganje
Prostor iznad vjetrobranskog stakla sadrži dva pretinca za odlaganje sa rolo-vratima i četiri ISO otvora od kojih je jedan rezervisan za tahograf (dva ISO otvora u niskim kabinama). Ispod ležaja u kabini za spavanje i kabini Globetrotter nalaze se dva prostrana pretinca za odlaganje kojima se može prići sa vanjske strane i jedan veliki pretinac (zapremine 44 l) koji je dostupan kada se podignu madrac i poklopac; u dijelu za spavanje se nalaze dva džepa za odlaganje magazina i sitnica. Na komandnoj ploči postoje četiri otvorena pretinca, mala kutija, DIN otvor, duboka kada i držač za boce. Dnevna kabina se može opremiti spremnikom od 60 litara sa otvorima žaluzina za vješanje kacige, kutije sa hranom itd.
Vanjsko skladište
Prostor za odlaganje dostupan spolja može se naći iza suvozačkog i vozačkog sjedišta.
Krovni poklopac
Kabina je opremljena krovnim poklopcem koji se može otvoriti do 50 milimetara. S unutrašnje strane nalazi se perforirana roletna za sunce koja služi i kao mreža protiv insekata kada je poklopac otvoren. Krovni poklopac može biti ručni ili električni (mogućnost). Dostupan je i krovni otvor izrađen od čelika, namijenjen za zadatke na gradilištima ili zahtjevne poslove.
Volan
Isporučuje se u dvije različite veličine – prečnika od 450 mm ili 500 mm, u zavisnosti od specifikacije vašeg kamiona. Visina volana može se podesiti do 90 mm, a nagib do 28°. Podesivo upravljačko vratilo (opcija) omogućava vertikalno podešavanje volana od -5° do +15°, što povećava udobnost vožnje. Volan se može poručiti sa zračnim jastukom ili bez njega. Integrisane komande na volanu omogućavaju bezbjedno i lako korištenje tempomata, sirene, telefona i funkcija na instrument-tabli i bočnom ekranu.
Sistem klimatizacije
U ponudi su dva sistema klimatizacije za sve potrebe:

  • Klima-uređaj sa ručnom kontrolom (MCC).
  • Klima-uređaj sa automatskom kontrolom temperature (ECC/ECC2).

Osim toga, sistem klimatizacije može dopuniti grijač kabine i motora u mirovanju.

Presvlake za sjedišta

Robusne

Vinil

Dinamična

Tekstil

Progresivne

Pliš ili koža

Sva sjedišta tipa "Comfort" se mogu poručiti s funkcijom ventilacije.

 

Presvlake za obloge

Robusne

Vinil

Dinamična

Tekstil

Progresivne

Tekstil

OSJEĆAJTE SE KAO KOD KUĆE

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.