Šasija za Volvo FE – za jednostavno postavljanje karoserije

Čvrst, ali fleksibilan

Šasija modela Volvo FE može se konfigurisati za skoro sve nadogradnje. Robustan i klasičan pravougaoni i ravan koncept olakšava postavljanje karoserijske opreme i pruža rješenje koje zadovoljava čak i najzahtjevnije zadatke. Osim toga, poboljšan paket šasije za Euro VI znači da na Volvo FE ne utječu stroži zahtjevi u pogledu emisija.

Volvo uputstva za proizvođače karoserijske opreme skraćuju vrijeme isporuke

Kraće vrijeme prilikom postavljanja karoserijske opreme

Naručite svoj Volvo FE, a proizvođač karoserije odmah će se moći prijaviti u Uputstva za proizvođače karoserija. Na osnovu tačnih specifikacija i 3D nacrta u sistemu posao može početi čak i prije nego što kamion iziđe iz fabrike. Isporuka će tako biti brža i efikasnija.

Volvo uputstva za postavljanje karoserije
Elektronski upravljački sistem kamiona Volvo FE

Brz i lak utovar

Uravnoteženje pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. To znači brz i efikasan utovar na bilo kojoj visini.

Možete odabrati mehanički ili pneumatski ovjes kabine

Tehnološki napredan ovjes

Nabavite garanciju za opuštenu vožnju. Odaberite mehanički ovjes s prednjim i stražnjim spiralnim oprugama i amortizerima. Ili potpuni ovjes kabine s prednjim i stražnjim zračnim jastucima.

Elektronski kočni sistem (EBS) kamiona Volvo FE

Elektronski kočni sistem (EBS)

Volvo FE sprijeda i straga koristi pneumatske kočnice s ventiliranim diskovima. Njegov elektronski sistem kočenja (EBS) pruža brži odziv te pomaže u manjem trošenju kočnica. Sistem obuhvaća ABS i sistem kombinovanog kočenja kojim se koriste različite kočnice kamiona kako bi se postiglo ujednačeno kočenje i smanjilo trošenje guma i kočnica. Prošireni EBS paket također obuhvata funkciju Hill Hold za kretanje uzbrdo.

VT

Počnite s opremanjem

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks kako biste saznali više o opcijama i izradili specifikacije za svoj savršeni Volvo FE.

Pronađite najbližeg distributera