I-Shift znači manji umor i koncentraciju na cestu i okolni saobraćaj

Samo vozite

I-Shift čini vožnju bezbjednijom i puno prijatnijom. Nema teškog kvačila. Nema palice s kojom biste se trebali boriti. A svaka promjena stepena savršeno je vremenski određena. Jednostavnost sistema smanjuje umor i pomaže vam u koncentraciji na cestu i okolni saobraćaj. A ako želite ručno mijenjati stepen prenosa, imate dugme na mjenjaču koje pruža kontrolu nad svakim prebacivanjem.

I-Shift može uštedjeti do 5% goriva

Štedite gorivo

I-Shift je osmišljen da štedi gorivo – do 5%. Interni gubici energije su niski – zapravo niži nego na ručnim mjenjačima. Ali elektronika je ono što zaista čini razliku. Ako vozite u ekonomičnom režimu, svaki stepen prenosa precizno se tempira da bi se osigurao rad motora u najefikasnijem rasponu broja obrtaja.

I-Shift komunicira s motorom

Način rada

I-Shift se zasniva na nesinhronizovanom ručnom mjenjaču – odatle kompaktan dizajn i niski unutrašnji gubici. Magija se, međutim, događa u elektronskoj kontrolnoj jedinici koja upravlja kvačilom i prebacivanjem stepena. Na osnovu procjene podataka o brzini, težini, nagibu ceste i potrebnom okretnom momentu svako prebacivanje stepena događa se izuzetno precizno. Sistem također komunicira s motorom i omogućava podešavanje broja okretaja i efekta kočenja za maksimalno efikasan rad.

Softverski paketi I-Shift za svaki zadatak prevoza

Vaš I-Shift

Softverske pakete za mjenjač I-Shift možete prilagoditi svojim potrebama. Dakle, ako vam treba mjenjač za distribuciju, građevinsku industriju ili prevoze na dugim relacijama, postoji paket koji je savršen za vas.

Pronađite najbližeg distributera

Prebacujte pametno

Želite li sami isprobati I-Shift? Obratite se lokalnom zastupniku tvrtke Volvo Trucks – on će vam rado dati ključeve.

Pronađite najbližeg distributera