Novi, ekonomični motori za Volvo FE

Gradski motor

Volvo FE ima novi motor. Ekonomično troši gorivo, ima širu i ravniju krivulju okretnog momenta i brži porast snage (čak i na malom broju obrtaja) te omogućuje brz odziv, veliku prosječnu brzinu i pruža odlična vozna svojstva. U gradskom okruženju moći ćete se, dakle, kretati efikasnije i obaviti sve zadatke u skladu s rasporedom.

Upoznajte naše motore D8K
Štedljivi mjenjač I-Shift

I-Shift – jednostavan, pouzdan i ekonomičan u pogledu potrošnje goriva

Ovo je prvi put da se za Volvo FE može naručiti I-Shift. Maksimalno povećava performanse i efikasnost, štedi gorivo praćenjem i odzivom na težinu vozila, nagib ceste, brzinu i ubrzanje. Osnovni softver može se jednostavno prilagoditi specifičnim zahtjevima pomoću dva dodatna paketa – Distribucija i građevina ili Ekonomična potrošnja.

Pozdravite I-Shift
Pretplatite se na naše Savjete za gorivo i nabavite ličnog savjetnika za gorivo

Savjet za gorivo – stalna smanjenja

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Pretplatite se na naš Savjet za gorivo i biće vam dodijeljen lični savjetnik za gorivo. Uz redovne analize, stručno vođenje i praktičnu podršku u trenutku ćete početi štedjeti gorivo, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Koliko biste mogli uštedjeti uz Savjete za gorivo?
VT

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%.

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš pametni sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Istražite Dynafleet >

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, odnosno dokazanim sistematskim pristupom, stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede, koje su najefikasnije u kombinaciji s izvještajima sistema Dynafleet.

Volvo obuka vozača >

Pronađite lokalnog distributera

Počnite dan na pravi način

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera