Specifikacije kabina za novi Volvo FE

  • Mjere kabine
  • Karakteristike kabine

  

Mjere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina sa udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 1.600 mm i širina 2300 mm.

Komfort-kabina

Kabina Comfort sa dodatnim prostorom koji može biti opremljen ležajem za jednu osobu ili se koristiti kao kancelarijski prostor sa dodatnim pretincima za odlaganje. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.000 mm i širina 2300 mm.

Kabina za spavanje

Kabina za spavanje sa ležajem za jednu osobu. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm.

Kabina sa niskim ulazom

Kabina sa niskim ulazom i prostorom za do četiri sjedišta sa sigurnosnim pojasom. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm.

Karakteristike kabine

Ovjes kabine
Mehanički ovjes naprijed i nazad: spiralne opruge i amortizeri. Pneumatski ovjes naprijed i nazad: pneumatski jastuci.

Vozačevo sjedište
Tri nivoa udobnosti: komforni, standardni i ekonomični. Sva tri podrazumijevaju podešavanje po dužini i visini, podešavanje naslona i nagiba prednjeg kraja i ugrađene naslone za glavu.

Sjedište suvozača
Dostupna su tri nivoa udobnosti: Standard, Economy ili Basic.

Boje kabine
Dostupno je 300 fiksnih nijansi. Osim toga, možete naručiti dodatne boje prema zahtjevu korisnika.

Upravljač
prečnik upravljača je 460 mm ili 500 mm, zavisno od konfiguracije kamiona i može se pneumatski podesiti u željeni položaj.

Krovni otvor
Kabina se može opremiti krovnim prozorom s mogućnošću otvaranja 50 mm. Prozor može biti stakleni ili čelični. Krovni poklopac može biti ručni ili elektronski.

Grijanje kabine
Sistem grijanja kabine dostupan je u dvije varijante: samo grijač sa ručnom regulacijom ili grijač i klima-uređaj sa ručnom regulacijom. Dostupan je i sistem grijanja u mirovanju snage 2 kW koji se može naručiti kao dodatna opcija.

Unutrašnji prostor za odlaganje
U kabini se nalazi puno praktičnih i lako dostupnih pretinaca za čuvanje dokumenata i ličnih stvari. Iznad vjetrobrana postoje dva pretinca za odlaganje, te četiri otvora po standardu DIN. Kao dodatna oprema mogu se naručiti različite kutije za odlaganje i duguljaste kutije, podloga za pisanje i vješalica za odjeću.

Sirene
Možete izabrati dva dodatna tipa trube, električnu ili pneumatsku – ili dvije krovne, pneumatske trube ili jednu električnu trubu ispod prednjeg poklopca.

Ležaj
Ležaj se nudi kao jednodijelni ili dvodijelni, širine 580 mm ili 780 mm. Postoji dodatna šipka za zaštitu na ležaju.

Kabina s niskim ulazom
Kabina modela FE omogućuje jednostavan pristup s otvaranjem vrata pod uglom od 90 stepeni, ravnim podom, odličnom vidljivošću za vozača i, naravno, budući da je to Volvo – vrhunskom bezbjednošću.

Preuzeti

Specifikacije kabina

Preuzmite kompletne specifikacije kabina u PDF formatu. Preuzeti(PDF, 2.1 MB)
Pronađite najbližeg distributera

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.

Pronađite najbližeg distributera