Mišljenje vozača kamiona o enterijeru kabine

Veličanje vozača kamiona

Svaka komponenta i svaki prostor koji možete zamisliti pažljivo je projektovan kako bi vama bilo udobnije – bez obzira da li ste za upravljačem, odmarate li se ili spavate na ležaju.
Unutrašnji pretinci za odlaganje u kabini Volva FH

Prostrana kabina

Uspravni A-stubovi, nizak prostor motora i visok krov stvaraju zaista prostranu kabinu. A visok je čak i za visoke vozače – visina stajanja iznosi fascinantnih 220 centimetara.

Želite saznati više detalja?

Puno prostora za vašu opremu

U ovu kabinu možete smjestiti puno toga. Prostrana prednja strana, prostor iza ležaja, prednji i stražnji pretinci za odlaganje mogu se precizno prilagoditi vašim potrebama. A postoji i puno upotrebljivih pretinaca za manje predmete. 

Veći dom na putu

Tražite više prostora i udobnosti? Otkrijte proširenu kabinu Globetrotter XXL sa 250 mm širim i 130 mm dužim ležajem u odnosu na onaj u kabini Globetrotter XL. Dom daleko od kuće ne može biti udobniji od ovoga.

Ležaj u kabini kamiona Volvo FH

Širok i udoban ležaj

Donji ležaj omogućava prijatan odmor i može se proširiti do 900 mm. Sada možete odabrati ručni ili elektronski ležaj koji se naginje pod uglom od 55 stepeni – savršeno za odmor, čitanje ili gledanje TV-a.

Hladnjak kabine u mirovanju modela Volvo FH

Ugrađeno hlađenje u mirovanju

Superiorno hlađenje, bez obzira na veličinu unutrašnjeg prostora ili aerodinamike provjetravanja. I-ParkCool je primjenjeni sistem hlađenja u mirovanju koji reguliše temperaturu noću, a štedi gorivo danju.

 

Saznajte više o funkciji I-ParkCool >

Podesivi volan modela Volvo FH

Pametno i komforno upravljanje

Potpuno prilagodljiv volan sa funkcijom naginjanja pod uglom od 20 stepeni čini vožnju prijatnijom. Praktično se reguliše nožnom pedalom, a možete ga i skloniti prilikom ulaska u kabinu i izlaska iz nje.

Sjedište vodeće u svojoj klasi

Raspon podešavanja sjedišta u svjetskoj je klasi. Možete ga pomaknuti 24 centimetara naprijed-nazad i 10 centimetara po visini. Oblik također omogućava sjajno bočno podupiranje i pruža bolji oslonac za osobe sa dužim nogama.

Komandna tabla kamiona Volvo FH

Automatska regulacija klima-uređaja sa senzorima kvaliteta zraka

Automatska regulacija klima-uređaja s boljim ventilacionim otvorima te brojnim senzorima i filterima čisti zrak prije nego što uđe u vaša pluća. Time se postiže vrhunski kvalitet zraka, poboljšava odmrzavanje i eliminiše propuh.

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

Sistem za usluge, informacije i zabavu.

jednostavna navigacija Dynafleet, poboljšana komunikacija i kvalitetna audio zabava. Integrisani sistem za usluge, informacije i zabavu kompanije Volvo Trucks donosi sve te funkcije putem jednog interfejsa – dodirnog ekrana veličine sedam inča. Upravljanje je moguće ručno, glasovnim komandama i pritiskom dugmadi na upravljaču.

Doživite svoju kabinu na nov način.

Jednostavna upotreba

Jednostavna upotreba

Pojednostavite upravljanje uslugama, informacijama i zabavom. Osjetite prednosti: naprednije i bezbjednije iskustvo vožnje, lakšu navigaciju i efikasnije upravljanje voznim parkom.

Ovaj sistem predstavlja kombinaciju jedinice za audio funkcije i zabavu u kabini te funkcija sistema Dynafleet i navigacije.

Integracija usluga, informacija i zabave znači lakše upravljanje. Dodirnite ekran, pritisnite dugme na upravljaču ili upotrijebite glasovnu komandu. Šta god vam najbolje odgovara.

Krovni prozor na modelu Volvo FH

Osigurana dnevna svjetlost

Zatamnjeni krovni prozor doprinosi prozračnoj i laganoj atmosferi u kabini, a istovremeno pruža i mogućnost evakuacije. Opremljen je sjenilom, mrežicom za komarce i opcijom električnog upravljanja.

Pronađite najbližeg distributera

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.

Pronađite najbližeg distributera