Kod efikasne potrošnje goriva riječ je o kontroli troškova goriva i utjecaja na okoliš. Međutim, prije svega je riječ o tome da se iz svake kapi izvuče maksimum. Ne ugrožavajte svoju produktivnost. Kamion sa dobrim voznim karakteristikama koji može zadržati brzinu i uštedjeti gorivo vaše je najefikasnije rješenje. Imamo širi raspon ponuda nego ikada ranije kako bismo vam omogućili da prilagodite rješenje svojim potrebama.

Efikasna potrošnja goriva sa motorom D13

Paleta motora koja pruža željeni rezultat

Naša paleta motora D13 Euro 6 D pažljivo je proizvedena tako da uštedi gorivo – bez ugrožavanja performansi. Svi naši motori nude izvrsne vozne karakteristike i omogućavaju vam da ostanete u najvišoj brzini čak i na uzbrdicama da biste održali brzinu i uštedjeli gorivo.

Upoznajte naše motore
I-Save

Štednja goriva na dugim relacijama uz I-Save

Naši najnoviji dodaci asortimanu su pogonske linije I-Save za prevoze na dugim relacijama. One su kombinacija motora D13TC sa 460 ili 500 KS s efikasnim zadnjim osovinama i funkcijama prenosa, što navodimo samo kao primjer. Mogu smanjiti troškove goriva do 7% * u kombinaciji sa paketom za potrošnju goriva na dugim relacijama.

 

* D13TC Euro 6 D sa paketom za gorivo na dugim relacijama (I-Save) u poređenju sa motorom D13 eSCR Euro 6 D. Stvarna potrošnja goriva zavisi od mnogih faktora, kao što su tempomat, stvarna topografija, iskustvo vozača i vremenski uslovi.

I-See – gledajte kako vam se smanjuju računi za gorivo

Kojom rutom biste trebali krenuti da biste potrošili manje goriva? I-See upotrebljava topografske informacije za upravljanje brzinom i promjenama stepena prenosa na najefikasniji način. Iskorištavanjem kinetičke energije kamiona sistem može smanjiti potrošnju goriva do 5%. I-See upotrebljava podatke na osnovi karata u oblaku za najbolje rezultate.

Prenosni odnos zadnje osovine

Odgovarajući odnos za vaše zadatke

Zadnja osovina posljednja je karika u neefikasnom lancu. Odgovarajući odnos zadnje osovine za vožnju na dugim relacijama savršeno je usklađen sa našim motorom D13 i mjenjačem I-Shift sa dva kvačila. Rezultat? Manji broj obrtaja. Udobnija vožnja. I efikasnija potrošnja goriva.

I-Cruise

Stabilna brzina uz funkciju I-Cruise

Inteligentna regulacija brzine. I-Cruise prilagođava vašu brzinu tako da smanji potrošnju goriva. To vam ne pomaže samo u produktivnosti održavanjem visoke prosječne brzine. Također doprinosi bezbjednijoj i prijatnijoj vožnji.

Lagano kotrljanje

Upotreba pravih guma s odgovarajućim pritiskom, te pravilna geometrija točkova i osovina mogu značajno smanjiti troškove goriva. Naša istraživanja širom Evrope pokazala su da dva od tri kamiona imaju nepravilnu geometriju osovina i točkova. Dakle, uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Savjet o gorivu – stalno smanjenje troškova

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Uz funkciju Savjet o gorivu bićete povezani sa ličnim savjetnikom za gorivo. Redovne analize, stručno vođenje i praktična podrška odmah će vam omogućiti uštedu goriva, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Uštedite gorivo sa sistemom Dynafleet

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Uz sistem Dynafleet i osposobljavanje vozača potrošnju goriva možete smanjiti do 7%.

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, odnosno dokazanim sistematskim pristupom, stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede, koje su najefikasnije u kombinaciji s izvještajima sistema Dynafleet.

Aerodinamički paket

Aerodinamički paket može poboljšati ekonomičnu potrošnju goriva do 8%. Smanjuje turbulencije i otpor kretanja kroz zrak, te preusmjerava vjetar od prikolice.  Uz uštedu goriva i novca, smanjuje i emisije CO2, što je sjajno za okoliš.

Pronađite najbližeg distributera

Počnite dan na pravi način

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera