Vrhunski kamion za duge relacije

Volvo FH sa funkcijom I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva kod rada na dugim relacijama bez ugrožavanja voznih karakteristika.
Što više vozite, to više možete uštedjeti za profitabilniji rad.

Smanjenje troškova za gorivo do 7%

Smanjenje troškova za gorivo do 7%

Kombinacijom efikasnog motora D13TC i funkcija za uštedu goriva, kao što je
softver I-See koji radi na osnovi karata, Volvo FH sa funkcijom I-Save smanjuje troškove goriva do 7%* u vožnji na dugim relacijama.

* D13TC Euro 6 D sa paketom za gorivo na dugim relacijama (I-Save) u poređenju sa motorom D13 eSCR Euro 6 D. Stvarna potrošnja goriva zavisi od mnogih faktora, kao što su tempomat, stvarna topografija, iskustvo vozača i vremenski uslovi.

Povećanje produktivnosti

Povećanje produktivnosti

Snažan motor D13TC proizvodi 300 Nm veći obrtni moment na malom broju obrtaja. To znači da vam je potrebno manje ubrzanja i goriva da biste održali stalnu brzinu u saobraćaju na autocestama. U kombinaciji sa softverom I-See motor omogućava savladavanje uzbrdica i nagiba u višoj brzini, čime se štedi gorivo bez gubitka brzine. Dodatni obrtni moment također omogućava veću prosječnu brzinu, osobito kod penjanja uzbrdicom.

Veća udobnost za vozača

Veća udobnost za vozača

Volvo FH sa funkcijom I-Save omogućava dužu vožnju na nižem broju obrtaja i višim stepenima prenosa, što doprinosi mirnijoj i laganijoj vožnji. Vozači se također mogu radovati bržem odzivu obrtnog momenta, što ovaj kamion čini još inspirativnijim.

Ovo je Volvo FH sa funkcijom I-Save

Ovo je Volvo FH sa funkcijom I-Save

Volvo FH sa funkcijom I-Save uključuje efikasan motor D13TC i kompletan paket za gorivo na dugim relacijama. Svaka karakteristika funkcije I-Save dizajnirana je, testirana i dokazano štedi gorivo u vožnji na dugim relacijama.

Paket za gorivo na dugim relacijama uključuje ažurirani softver I-See koji se zasniva na kartama, I-Shift s optimizovanim softverom za vožnju na dugim relacijama, I-Cruise sa funkcijom I-Roll, nove, štedljive zadnje osovine, gašenje motora u praznom hodu i pumpu servoupravljača sa varijabilnim volumenom.

Motor Volvo D13TC – snažan, a ipak ekonomičan

Motor Volvo D13TC – snažan, a ipak ekonomičan

D13TC je naš najekonomičniji motor u pogledu potrošnje goriva ikada proizveden. Dostupan je u verzijama od 460 i 500 KS, sadrži klipove sa patentiranim talasastim unutrašnjim oblikom koji poboljšava sagorijevanje i povećava efikasnost. Zahvaljujući tehnologiji Turbo Compound, motor D13TC potpuno iskorištava dostupnu energiju u svakoj fazi, pružajući veću efikasnost u cijelom rasponu broja obrtaja u minuti – sa najboljim rezultatom u rasponu od 900 do 1400 o/min.

Paleta motora Volvo
Ažurirane karte za I-See

Ažurirane karte za I-See

I-See koristi znanje o cesti koja dolazi kako bi pri vožnji po brdovitom terenu na najbolji mogući način iskoristio energiju kretanja kamiona. Prilikom aktivacije funkcije I-Cruise bira stepen prenosa, ubrzanje i kočenje motorom. I-See sadrži novu kartu visoke rezolucije za preciznije pozicioniranje prema topografiji.

Više o tome
Ažurirani I-Shift za duge relacije

Ažurirani I-Shift za duge relacije

Dizajniran posebno za efikasnu vožnju autocestom, I-Shift sa optimizovanim softverom za duge relacije uštedjeće vaše gorivo. Vožnjom u ekonomičnom režimu svaki stepen prenosa precizno se tempira kako bi vaš motor radio u najefikasnijem rasponu broja okretaja.

Više o tome
I-Cruise sa funkcijom I-Roll

I-Cruise sa funkcijom I-Roll

I-Cruise pomaže u održavanju stabilne brzine, a istovremeno podešava brzinu kako bi se smanjila potrošnja goriva. Također pomaže u održavanju visoke prosječne brzine za povećanje produktivnosti, a istovremeno doprinosi bezbjednijoj i udobnijoj vožnji. Prilikom vožnje na nizbrdici I-Roll automatski isključuje motor da bi se umjesto goriva iskoristio moment kamiona.

Više o tome
Isprobajte Volvo FH sa funkcijom I-Save

Isprobajte Volvo FH sa funkcijom I-Save

Pogledajte šta možete postići novim kamionom Volvo FH sa funkcijom I-Save koja štedi gorivo bez kompromisa u pogledu voznih karakteristika i uživanja u cesti koja dolazi.

Pronađite najbližeg distributera
Više savjeta o tome kako uštedjeti gorivo

Više savjeta o tome kako uštedjeti gorivo

Pročitajte stručne članke i uvide

Razgovarajte sa stručnjakom