Volvo FH. Ali sa 20% manje CO2

Kamion za teške regionalne prevoze i prevoze na dugim relacijama. Vozi se jednako i ima jednake performanse kao Volvo FH koji već poznajete. Ali sa manjim ekološkim otiskom i potencijalom za manje troškove goriva. A nema potrebe za kompromisom u pogledu voznih karakteristika ili produktivnosti.

Euro 6 C ● 420 KS/2100 Nm ili 460 KS/2300 Nm ● I-Shift ● Tegljač ili klasični kamion ● 4×2, 6×2 ili 6×4 ● Radni domet do 1000 km 

5 osnovnih razloga zašto odabrati Volvo FH LNG

Ne postoji nijedan sličan kamion na tržištu. Provjerite šta ga čini jedinstvenim i zašto je on sjajan izbor za vaše poslovanje i okoliš. 

Vozi se jednako i ima jednake performanse kao kamion na dizelski pogon

Vozi se jednako i ima jednake performanse kao kamion na dizelski pogon

Pogonski sklop powertrain u našim novim kamionima na plin zasniva se na našoj poznatoj tehnologiji motora. Niko drugi ne nudi ništa slično. Pruža jednake performanse, ali uz 20% manju emisiju CO2*. Novi Volvo FH LNG na plinski pogon vozi se jednako i ima jednake performanse kao Volvo FH koji već poznajete. 

Provjerite specifikacije
Smanjite svoje troškove za gorivo

Smanjite svoje troškove za gorivo

Novi kamioni na plinski pogon kompanije Volvo nude jednako efikasnu potrošnju goriva kao njihovi dizelski ekvivalenti. Međutim, pošto je ukapljeni prirodni plin često povoljniji, to je dobra prilika da smanjite svoje troškove za gorivo.

Smanjite svoj ekološki otisak

Smanjite svoj ekološki otisak

Jednaki prevozi jednakom brzinom. A ipak 20% manji CO2 otisak*. Ako su vaše ambicije u pogledu zaštite okoliša visoke, Volvo FH LNG na plinski pogon znači da ćete imati prednost u odnosu na druge. A ako ciljate još više, možete raditi i na ukapljeni prirodni bioplin i smanjiti svoju emisiju za 100%*. Velik korak prema nultoj stopi emisije CO2

Naš novi motor na prirodni plin

Nabavite solidno rješenje

Motor je srce svakog kamiona. Novi motor na plinski pogon zasniva se na najnovijem motoru D13K. Međutim, mi smo to dodatno usavršili, sa inovativnim rješenjima na plinski pogon. Rezultat? Novi motor G13C sa efikasnošću koja se može mjeriti sa dizelskim pogonom. A možete očekivati i iste intervale servisiranja, pouzdanost i performanse. 

Istaknite se u odnosu na konkurente

Istaknite se u odnosu na konkurente

Zahtijevaju li vaši klijenti održiv prevoz? Dobro. Volvo FH LNG nudi trenutno smanjenje emisije CO2 za 20%*. A ne morate čak ni pristati na kompromise u pogledu nosivosti ili produktivnosti. A ni u pogledu konkurentnosti. 

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznate pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka). 

Domenico Monge, izvršni direktor kompanije Monge & C Spa

Upotreba vozila na plinski pogon ne bi samo značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.

Domenico Monge

Izvršni direktor kompanije Monge & C Spa dijeli svoje velike planove za budućnost.

Tobias Bergman, direktor proizvoda u kompaniji Volvo Trucks

Društvo zahtijeva čišća alternativna goriva. Ukapljeni prirodni plin pruža potencijal kao trenutno i dugoročno rješenje sa značajno manjim utjecajem na klimu.

Tobias Bergman

Direktor proizvoda u odjeljenju za nove kamione na plinski pogon kompanije Volvo Trucks.

Prema nultoj stopi emisije

Efikasnost potrošnje energije i alternativna goriva veoma su važni u našoj strategiji prelaska na održivije načine prevoza. Novi Volvo FH LNG na plinski pogon nudi trenutno smanjenje emisije CO2 za 20%*. A mogućnost pogona na ukapljeni prirodni bioplin znači potencijalno smanjenje od 100%. Ovaj kamion otvara dugoročne mogućnosti prelaska na obnovljiva goriva, što nas čini manje zavisnima od fosilnih goriva. 

Sve su to važni koraci prema našoj viziji nulte stope emisije CO2 i održivim prevozima kako u pogledu zaštite okoliša, tako i u pogledu vašeg poslovanja.

 

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznate pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka). 

Pronađite najbližeg distributera

Budite informisani o Volvu FH LNG na plinski pogon

Lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informisati o novostima u vezi sa kamionima na plinski pogon u vašoj državi.

Pronađite najbližeg distributera