Volvo FH16 – precizan instrument

Precizan instrument

Šasija čini Volvo FH16 preciznim alatom na cesti. Volvo dinamičko upravljanje također je dostupno na kamiona s dvostrukom prednjom osovinom i značajno smanjuje naprezanje vrata, leđa i ramena. Da biste povećali svoju produktivnost i fleksibilnost, također smo povećali nosivosti dvostruke prednje osovine s 18 na 20 tona. A ako vam je potreban maksimalan razmak od tla, na modelu Volvo FH16 sada je dostupan pneumatski ovjes GRAS-G2.

Lakše komponente šasije modela Volvo FH16

Što lakše, to bolje

Volvo FH16 optimizovan je za teške i zahtjevne zadatke. Međutim, neprestano radimo na pronalaženju rješenja kao što je montaža lakših osovina i drugih komponenti šasije u svoja vozila, gdje god je to moguće. 

Volvo šasija ima novu funkciju podizanja tandemske osovine

Podizanje tandemske osovine.

Vaš Volvo FH16 sada je dostupan sa potpuno novom opcijom podizanja tandemske osovine, revolucionarnom funkcijom koja omogućuje deaktiviranje i podizanje zadnje osovine dok ne prevozite teret. Kao i kod prateće osovine iza pogonske, to značajno poboljšava radijus zaokretanja i smanjuje potrošnju goriva.

Više o funkciji podizanja tandemske osovine
Volvo FH16 sa pet osovina

Pet osovina – direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion s 5 osovina direktno iz fabrike. Kamion ćete dobiti brže. Nema troškova rekonstrukcije. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Saznajte više o našim konfiguracijama 10x4
Funkcije montaže karoserijske opreme čine vaš Volvo FH spremnim za sve primjene

Više opcija. Brža nadogradnja

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama specifikacija, Volvo FH16 se brzo i jednostavno priprema za svaku primjenu, uključujući izmjenjive karoserije. Novi elektronski modul za proizvođače karoserijske opreme jednostavan je za upotrebu, a uputstva za postavljanje karoserijske opreme omogućavaju pristup svim potrebnim tehničkim nacrtima i dijagramima električnih instalacija putem Interneta.

Pogledajte naša Volvo uputstva za proizvođače karoserijske opreme

Izgled nove šasije

Šasija tegljača modela Volvo FH16

Šasija tegljača

1. Dvostruki akumulator
Dodatna opcija dvostrukog akumulatora omogućava veći kapacitet napajanja u aplikacijama u kojima je to potrebno.
 

2. Odjeljak sa akumulatorom (BBOX-EF)
Opcija smještanja pozadi, između okvira šasije.
 

3. Rezervoar za AdBlue
Može se postaviti na gornju stranu okvira iza kabine, čime se omogućava veća količina goriva (ADTP-BC).

4. Modulator proizvodnje zraka
Smještajem između okvira šasije ostavlja više prostora za opremu koja se na nju montira, na primjer rezervoar s gorivom.

Kruta šasija modela Volvo FH16

Klasična šasija

1. Slobodan prostor u okvirima
Paketi šasije mogu se pomaknuti prema nazad da bi se ostavio prostor za noge krana ili drugu opremu. (FAA10 – otprilike 500 mm; FAA20 – otprilike 600 mm).

2. Niz rupa na okviru za montažu karoserijske opreme
Gornji red rupa rezervisan je za montažu karoserijske opreme. Svi nosači imaju pomak i odstojni element od 8 mm. Ne koriste se zakovice.

3. Priprema za kran
Ploče krana mogu se fabrički montirati na šasiju.

4. Zadnji pneumatski ovjes i kraći zadnji kraj Novi prednji stabilizator može smanjiti stražnji prepust – korisno za građevinsku industriju, a poboljšava i kontakt s asfaltnim slojem i primjene izmjenjive karoserije.

Pronađite najbližeg distributera

Sviđa vam se? Vozite ga

Jedini način da zaista isprobate našu dinamičnu šasiju je tako da sjednete za upravljač. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima ključeve.

Pronađite najbližeg distributera