Videosnimka koja objašnjava prednosti zajedničke kočnice

Proširena kočnica

Kada se okrećete ili vozite nizbrdo skliskom cestom, zajednička kočnica modela Volvo FH16 uskače kako bi pomogla u sprečavanju poprečnog otklizavanja. Djeluje impulsnim kočenjem prikolice, što povećava efikasnost kočenja cijele kompozicije. Proširena kočnica može se aktivirati automatski u opasnim situacijama, na brzinama do 50 km/h. Zajednička kočnica dostupna je za tegljače i klasične kamione. 

Videosnimka koja objašnjava prednosti automatske regulacije razmaka i kočioni sistem za hitne slučajeve

Automatska regulacija razmaka i kočioni sistem za hitne slučajeve

U gustom saobraćaju radarska automatska regulacija razmaka (ACC) s kamerom pomaže u održavanju bezbjednog razmaka do vozila ispred kamiona, upravljanjem gasom i svim raspoloživim kočnicama. Ako postoji opasnost od udara, naš intuitivni sistem upozorenja na frontalni sudar upozoriće vas projiciranjem svjetla na vjetrobransko staklo. A kočnica za hitne slučajeve automatski se aktivira i značajno smanjuje rizik od teških povreda.
Videosnimka koja objašnjava prednosti potpore za vožnju unutar trake

Potpora za vožnju unutar trake

Napuštanje trake čest je uzrok teških saobraćajnih nezgoda. Po našem mišljenju – prečest. Potpora za vožnju unutar trake kamerom prati oznake na cesti i upozorava vas ako ih nehotice pređete.
Videosnimka koja objašnjava prednosti sistema za upozoravanje vozača na budnost

Sistem za upozoravanje vozača na budnost

Sistem za upozoravanje vozača na budnost inteligentan je sistem koji prati vaše ponašanje u vožnji. Ako se razlikuje od normalnog i ukazuje na umor, sistem će vas upozoriti putem signala i poruke na ekranu koji će vam savjetovati da se odmorite.
Videosnimka koja objašnjava prednosti sistema za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja

Kada se aktivira, sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja koristi radarsku tehnologiju za skeniranje mrtvog ugla na strani suvozača. Ako promjena trake nije bezbjedna, na to će vas upozoriti zujalica i treptava ikona pored retrovizora suvozača.
Videosnimka koja objašnjava prednosti elektronskog programa stabilnosti

Elektronska kontrola stabilnosti

Elektronska kontrola stabilnosti (ESC) kompanije Volvo efikasno smanjuje rizik od otklizavanja i prevrtanja. U opasnim situacijama on trenutno interveniše smanjivanjem snage motora i kočenjem na svim točkovima, kao i posebnim usporavanjem kamiona i prikolice. ESC je sada raspoloživ za većinu specifikacija kamiona, kako na tegljačima tako i na klasičnim šasijama.

Videosnimka koja objašnjava prednosti stop svjetla pri naglom kočenju

Stop svjetlo pri naglom kočenju

Ako naglo pritisnete kočnicu, svjetlo kočnice brzo treperi kako bi upozorilo vozila iza vas – jednostavan način izbjegavanja sudara otpozadi koji mogu biti fatalni.
Paket Aktivna bezbjednost modela Volvo FH16

Paket aktivne bezbjednosti

Dodatno poboljšajte svoju bezbjednost paketom koji uključuje funkcije:

  • Sistem za bezbjednu promjenu putanje kretanja
  • Sistem za upozoravanje vozača na budnost i
  • Prilagodljivi tempomat s upozorenjem na frontalni sudar
Pronađite najbližeg distributera

Tražite nadogradnju bezbjednosti?

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks koji će organizirati demonstraciju sistema potpore vozaču.

Pronađite najbližeg distributera