Motori sa ekonomičnom potrošnjom goriva modela Volvo FH16

Naši najekonomičniji motori

Naša paleta motora pažljivo je proizvedena tako da uštedi gorivo – bez ugrožavanja performansi. Optimizovali smo geometriju komore za sagorijevanje. Projektovane su vertikalne, centralno smještene jedinice pumpa-mlaznica. Veći odnos punjenja goriva…

Mogli bismo beskonačno pričati o svojim tehničkim postignućima. Ono što je, međutim, važnije za ove inovacije jeste razlika koju one čine u vašim konačnim rezultatima. I okolišu.

Upoznajte naše motore
Mjenjač I-Shift također pomaže uštedjeti i smanjiti potrošnju goriva

I-Shift – jednostavan, pouzdan i ekonomičan u pogledu potrošnje goriva

I-Shift maksimalno povećava performanse i efikasnost praćenjem i odzivom na težinu vozila, nagib ceste, brzinu i ubrzanje. U kombinaciji s dizelskim motorom Volvo smanjuje potrošnju goriva do 5% u usporedbi s ručnim mjenjačem. U kombinaciji s tehnologijom stvaranja momenta I-Roll možete uštedjeti do 7%. A zaista se lako i koristi.

Pozdravite I-Shift
Volvo FH16, i-see

I-See – gledajte kako vam se smanjuju računi za gorivo

Tokom vožnje I-See koristi informacije o nagibu ceste kako bi upravljao brzinom i promjenama stepena prenosa kamiona na najefikasniji način. Iskorištavanjem kinetičke energije kamiona sistem može smanjiti potrošnju goriva do 5%. Najveće uštede ostvaruju se na blagim strminama, ali I-See štedi gorivo skoro na svim nagibima.

Podešavanje geometrije točkova na modelu Volvo FH16

Uštedite više centriranjem točkova i pumpanjem guma

Upotreba odgovarajućih guma, kao i pritisak u gumama i pravilna geometrija točkova i osovina, mogu smanjiti troškove goriva do 14%. Naša istraživanja širom Evrope pokazala su da dva od tri kamiona imaju nepravilnu geometriju osovina i točkova. Dakle, uz vrlo mali napor može se puno dobiti.

Usluga Savjeti za gorivo je inicijativa koja vam pomaže postaviti vlastite smjernice efikasnosti i zatražiti pomoć kada vam je potrebna

Savjet za gorivo – stalna smanjenja

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Pretplatite se na naš Savjet za gorivo i bićete povezani s ličnim savjetnikom za gorivo. Uz redovne analize, stručno vođenje i praktičnu podršku u trenutku ćete početi štedjeti gorivo, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Uštedite gorivo sa sistemom Dynafleet

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%.

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš pametni sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, odnosno dokazanim sistematskim pristupom, stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede, koje su najefikasnije u kombinaciji s izvještajima sistema Dynafleet.

Aerodinamični paket modela Volvo FH16

Aerodinamički paket

Aerodinamički paket može poboljšati ekonomičnu potrošnju goriva do 8%. Smanjuje turbulencije i otpor kretanja kroz zrak, te preusmjerava vjetar od prikolice.  Uz uštedu goriva i novca, smanjuje i emisije CO2, što je sjajno za okoliš.

Pronađite najbližeg distributera

Počnite dan na pravi način

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera