Šasija Volva FL – san montera karoserijske opreme

Brz i fleksibilan

Šasija Volva FL može se naručiti sa standardnim rasporedom ili se može prilagoditi vašim specifičnim zahtjevima i nadogradnji. Osim što je robusna i kruta, pravougaoni projekt olakšava montažu karoserijske opreme. Okvir se može opremiti nosačima za montažu karoserijske opreme. A uputstva Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) ubrzavaju taj postupak. Tako ćete dobiti kamion koji je savršeno prilagođen vašem poslovanju na najbrži i najefikasniji način.

Volvo uputstva za postavljanje karoserije
Lepeza prednjih osovina koje ne treba održavati

Prednje osovine koje ne treba održavati

Zavisno od zahtjeva opterećenja, dostupna je paleta prednjih osovina koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Osovinsko opterećenje kreće se od 4,0 do 7,1 tone. Pogonska prednja osovina modela Volvo FL sa pogonom na četiri točka ima nosivost od 5,6 tona.

Visoka produktivnost, zahvaljujući sistemu elektronske kontrole

Brz i lak utovar

Uravnoteženje pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. To znači brz i efikasan utovar na bilo kojoj visini.  

Izaberite pneumatski ovjes ili lisnate opruge

Izaberite sopstveni ovjes

Zavisno o opterećenju osovine, odaberite pneumatski ovjes ili ovjes s lisnatom oprugom ili njihovu kombinaciju.

Točkovi za svako opterećenje

Izaberite točkove koji vam odgovaraju

Izaberite motor D5K i trebaće vam naplaci od 17,5 ili 19,5”. Za teže kamione s motorima sa 6 cilindara odaberite 19,5 ili 22,5.

Elektronski kočni sistem (EBS)

Volvo FL sprijeda i pozadi koristi pneumatske kočnice s ventiliranim diskovima. Njegov elektronski sistem kočenja (EBS) pruža brži odziv te pomaže u manjem trošenju kočnica. Sistem obuhvata ABS i sistem kombinovanog kočenja kojim se koriste različite kočnice kamiona kako bi se postiglo ujednačeno kočenje i smanjilo trošenje guma i kočnica. Prošireni EBS paket također obuhvata funkciju Hill Hold za kretanje uzbrdo.

Pronađite najbližeg distributera

Počnite s opremanjem

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks kako biste saznali više o opcijama i izradili specifikacije za svoj savršeni Volvo FL ili Volvo FL 4x4.

Pronađite najbližeg distributera