Novi ekonomični motori za Volvo FL

Gradski motor

Volvo FL ima novi motor. Ekonomično troši gorivo, ima širu i ravniju krivulju okretnog momenta i brži porast snage (čak i na malom broju obrtaja) te omogućuje brz odziv, veliku prosječnu brzinu i pruža odlična vozna svojstva. U gradskom okruženju moći ćete se, dakle, kretati efikasnije i obaviti sve zadatke u skladu s rasporedom.

Upoznajte naše motore D5K i D8K
Štedljivi mjenjač I-Sync

I-Sync – jednostavan, snažan, ekonomičan u pogledu potrošnje goriva

Automatski mjenjač sa 6 stepena prenosa I-Sync na modelu Volvo FL obezbjeđuje da uvijek budete u odgovarajućem stepenu. Manji broj prebacivanja stepena prenosa znači bolju potrošnja goriva, kao i manje emisija. A uz manje trošenje i habanje kvačila, smanjuju se i vaši troškovi održavanja.

Pozdravite I-Sync
Pretplatite se na naše Savjete za gorivo i nabavite ličnog savjetnika za gorivo

Savjet za gorivo – stalna smanjenja

I dalje pogađajte ciljeve svoje potrošnje. I gledajte kako se smanjuju dok vi postajete efikasniji. Pretplatite se na naš Savjet za gorivo i biće vam dodijeljen lični savjetnik za gorivo. Uz redovne analize, stručno vođenje i praktičnu podršku u trenutku ćete početi štedjeti gorivo, a svake godine postajaćete sve bolji i bolji.

Koliko biste mogli uštedjeti uz Savjete za gorivo?
Poboljšajte ekonomičnu potrošnju goriva uz Dynafleet i obučavanje vozača

Otkrijte snagu koju pokreću podaci

Sistem Dynafleet i obuka vozača zajedno mogu smanjiti potrošnju goriva čak do 7%.

Dynafleet – pratite svoju efikasnost u pogledu potrošnje goriva

Upoznajte naš pametni sistem za upravljanje voznim parkom. Pratite performanse svojih kamiona i vozača u stvarnom vremenu i pregledajte automatsko rangiranje kada je u pitanju efikasna potrošnja goriva. Zatim napravite usporedbe, uočavajte trendove i primjenjujte profitabilne promjene kojima ćete uštedjeti gorivo.

Istražite Dynafleet >

Obučavanje vozača – male promjene, velike uštede

Naš kurs efikasne vožnje pomoći će vam da iz svake kapi goriva izvučete maksimum. Dijelom našeg programa obučavanja vozača kompanije Volvo Trucks, dokazanim sistematskim pristupom stvaraju se efikasni uzorci ekonomične vožnje i ostvaruju održive i dugoročne uštede – a najefikasnije su u kombinaciji s izvještajima iz sistema Dynafleet.

Volvo obuka vozača >

VT

Počnite dan na pravi način

Ključ ekonomične potrošnje je pravi početak. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo stručnjak je za uštedu goriva. Zašto ga ne biste zamolili za pomoć?

Pronađite najbližeg distributera