Znamo šta se tamo dešava. Znamo kako izgledaju nesreće. Zato obavljamo toliko dodatnih testova koji po zakonu nisu obavezni.

Carl Johan Almqvist

Direktor odjeljenja za bezbjednost saobraćaja i proizvoda u kompaniji Volvo Trucks

Unutrašnji koncept

Bezbjedno sjedenje u kamionu Volvo FL

Bezbjedno sjedenje

Kada sjednete u Volvo FL, dobro ste zaštićeni. Pričvršćenje sjedišta i cijela konstrukcija kabine ojačani su i prošli su sve stroge testove koje prolaze naše kabine. 

Alkobrava u kamionu Volvo FL

Alkobrava

Alkoholu nije mjesto u saobraćaju. Alkobrava se može fabrički ugraditi, što predstavlja jasnu poruku vozačima i klijentima koji naručuju transporte da mi ozbiljno shvaćamo bezbjednost na cesti. 

Dvostruka kabina kamiona Volvo FL

Kabina za posadu

U dvostrukoj kabini kamiona Volvo FL može sigurno sjediti 7 osoba. Ona je, naravno, testirana jednako strogo kao i sve naše druge kabine. 

Ugrađen sigurnosni pojas u kamionu Volvo FL

Ugrađen sigurnosni pojas

Oko polovine nesreća koje završavaju smrću, u kojima su učestvovali kamioni, moglo bi se izbjeći korištenjem sigurnosnog pojasa – to je činjenica koju biste trebali imati na umu kad sljedeći put krenete na cestu. U kamionu Volvo FL ugrađeni su u sjedišta. 

Eksterijer

Sistemi zaštite od podlijetanja kamiona Volvo FL

Sistemi zaštite od podlijetanja

Ugrađen u prednji, zadnji dio i sa strane – štiti druge učesnike u saobraćaju u slučaju sudara. Sistem sprečava da se manja vozila zaglave ispod kamiona u slučaju sudara. 

Osvjetljenje kamiona Volvo FL

Osvjetljenje

Ugradili smo prednja poziciona svjetla i dnevna svjetla za vožnju. Kao rezultat toga, jedinica pruža pametno osvjetljenje u kompaktnom paketu. Kamion je uvijek vidljiv ostalim učesnicima u saobraćaju. 

Kompletna vidljivost kamiona Volvo FL

Sveobuhvatna vidljivost

Savršen komplet ogledala, veliko vjetrobransko staklo sa niskim donjim rubom i dodatni prozori u vratima omogućavaju pregled događanja oko kamiona. Bitno za bezbjedan rad u gradskim područjima. 

Sistemi aktivne bezbjednosti kamiona Volvo FL

Sistemi aktivne bezbjednosti

Vaš kamion pružiće vam pomoć. Pogledajte kratak pregled sistema aktivne bezbjednosti kompanije Volvo Trucks na djelu. 

Razgovor o bezbjednosti kamiona Volvo FL

Šta ako?

Naš direktor bezbjednosti u saobraćaju i proizvoda otkriva tajne naših sistema aktivne bezbjednosti i njihovog načina rada.

VT

Provjerite bezbjednost iz prve ruke

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pokazati sve izuzetne bezbjednosne funkcije i odgovoriti na sva vaša pitanja o bezbjednosti.

Pronađite najbližeg distributera