VT

Proizvođači karoserijske opreme dobijaju kompetitivnu prednost

Nosači karoserijske opreme, različiti krojevi stražnjeg kraja i Volvo uputstva za proizvođače karoserijske opreme štede nepotreban posao prilikom postavljanja karoserijske opreme, kao i vaše vrijeme.

Saznajte više o interfejsu za karoserijsku opremu
VT

Ponašanje na cesti na svjetskom nivou

Volvo FM zasniva se na istoj platformi šasije kao novi Volvo FH i Volvo FH16. Poboljšani sistemi ovjesa i stabilizatori pružaju vodljivost kao u automobilu. A opcija Volvo dinamičkog upravljanja omogućava preciznu kontrolu bez puno napora na svim brzinama.

Pogledajte kako se ponaša
VT

Podizanje tandemske osovine.

Vaš Volvo FM sada je dostupan s potpuno novom opcijom podizanja tandemske osovine, revolucionarnom funkcijom koja omogućava deaktiviranje i podizanje zadnje osovine dok ne prevozite teret. Kao i kod prateće osovine iza pogonske, to značajno poboljšava radijus zaokretanja i smanjuje potrošnju goriva.

Više o funkciji podizanja tandemske osovine
VT

Manje je više

Optimizacijom standardne specifikacije, kao što je tegljač 4×2, znatno smo smanjili težinu kamiona – od prethodnika je lakši za 75 kilograma. To vam obezbjeđuje veći koristan teret i bolju potrošnju goriva

VT

Veća nosivost. Bolja marža

Teški tereti? Nema problema. Volvo FM projektovan je za veća osovinska opterećenja. Prednji ovjes s lisnatom oprugom može sada nositi terete do 10 tona na svakoj osovini. I 20 tona na dvostrukoj prednjoj osovini. Tako povećavate svoje prihode i lakše rukujete teškim ili neravnomjerno raspoređenim teretom.

VT

Pet osovina – direktno iz fabrike

Prevozite teške terete? Možete odabrati kamion s 5 osovina direktno iz fabrike. Kamion ćete dobiti brže. Nema troškova rekonstrukcije. A dobićete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Također ćete moći iskoristiti punu garanciju Volvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što može dugoročno smanjiti vaše operativne troškove.

Saznajte više o našim konfiguracijama 10x4 s pet osovina
VT

Izradite specifikacije. Vozite ga

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks objasniće vam sve opcije izgleda. A može vam dati i ključ kako biste sami isprobali vodljivost.

Pronađite najbližeg distributera