Ovo je praktičan, bezbjedan i vrijedan kamion

Jonas Sandström

Dizajner eksterijera, Volvo Trucks

Volvo FM za regionalnu distribuciju i prevoz na duge relacije

Urbani dizajn

Snažan je. Aerodinamičan. I stvoren za cestu. Međutim, Volvo FM se dobro snalazi i na gradskim ulicama. Manje je samopouzdan od nekih svojih stabilnih kolega. I niži. Dakle, pješaci, biciklisti i vozači automobila lakše uspostavljaju kontakt očima s vozačem. A to znači sretnija – i bezbjednija – putovanja. 

Aerodinamičke linije novog kamiona Volvo FM

Dio porodice

Ponovo osmišljen. Ponovo projektovan. Ponovo oblikovan. I poznatiji nego ikada. Sa svojim aerodinamičnim linijama i prednjim svjetlima V-oblika, Volvo FM definitivno pripada svojoj porodici. Međutim, zadržao je karakteristike koje su prethodnom modelu donijele toliku popularnost. A sudeći po hrabroj, novoj masci – dobio je i malo snažniji stav.

Novi klasični Volvo FM sa nadogradnjom

Niska kabina za spavanje

Potreban vam je veći kapacitet? Iskoristite prostor na krovu niske kabine za spavanje. Postavljena je na izuzetno nisku šasiju, a njena visina od ceste do krova iznosi samo 261,5 cm, čime se dobija puno prostora za transportere automobila i druge osjetljive primjene.

Više o niskoj kabini za spavanje

U ponudi je preko 650 boja. Sve su ekološke.

Uštedite vrijeme i novac koje biste potrošili u nekoj drugoj lakirnici – samo poručite Volvo kabinu u boji koju volite. Na raspolaganju vam stoji 650 različitih tonova i nijansi. Ukoliko ne nađete onu koju tražite, možemo vam izmiješati sve boje koje želite. Želite li vidjeti kako bi izgledala? Koristite donji program za farbanje kabine.

Imajte na umu da monitor računala ne može potpuno vjerno prikazati boje. Da biste vidjeli stvarne uzorke boja, posjetite distributera za Volvo. Ne zaboravite da sve boje nisu raspoložive na svim modelima i na svim tržištima. Na slici je prikazan kamion sa najvišim nivoom farbanja. Ovaj program za bojenje sadrži sve boje dostupne u sistemu prodaje. Mnoge pune boje također su dostupne s prozirnim premazom. Ako ne možete pronaći željenu boju, obratite se lokalnom zastupniku kompanije Volvo.

Pronađite najbližeg distributera

Ponovo se upoznajte s modelom Volvo FM

Ovo je najbolji trenutak da se ponovo upoznate s kamionom Volvo FM. Lokalni distributer kompanije Volvo Trucks pobliže će vam pokazati sve karakteristike.

Pronađite najbližeg distributera